Home Vijesti Opštinski odbor SPP-a u Tutinu najavio velike promjene opštine Tutin

Opštinski odbor SPP-a u Tutinu najavio velike promjene opštine Tutin

432
0

Dana 18.08.2018. godine održana je prva konstitutivna sjednica Resora za privredni razvoj koji će funkcionirati pri Opštinskom odboru Stranke pravde i pomirenja u Tutinu.

O važnosti ovog resora i očekivanjima u prvom dijelu sjednice govorio predsjednik OO SPP u Tutinu Zaim Redžepović koji je predsjedavao do izbora predsjednika. Naglasio je:”Građani Tutina zaslužuju najbolju moguću ponudu, najkvalitetnije kadrove i kristalno jasnu politiku kako bi ovaj naš grad postao i ostao mjesto u kome će svi imati perspektivu i pristojnu budućnost”.

Za predsjednika Resora za privredni razvoj izabran je dipl. ekonomista i aktuelni potpredsjednik OO SPP Mersudin Kurtanović koji je predstavio plan i program koji će biti dostupan građanima Tutina, te dodao da za privredni razvoj opštine Tutin je neophodno donijeti novu strategiju razvoja po privrednim sektora i oblastima. Lolalna vlast nema rješenja za ekonomske probleme.”

Osvrnuli se i poresku politiku, naglašavajući važnost trošenja novca na prirotetne projekte. U narednom period najavili osnivanje Biznis centra kao logističke baze privrednika kroz koji će ponuditi sveobuhvatnu podršku postojećim privrednicima kao i novim investitorima, od izbora lokacije za investiranje, dobijanja dozvola, registraija, savjetovanja, biznis planova, apliciranja za sredstva kao i druge mogućnosti koje će pospješiti razvoj ove regije.

OO SPP Tutin će u narednom periodu formirati sve potrebne resore i građanima ponuditi rješenja i program za koji u ovoj stranci vjeruju mora biti razumijevanja i podrške.