Home Rubrike Vijesti Održana konferencija za novinare na temu “45. Sandžačke igre”

Održana konferencija za novinare na temu “45. Sandžačke igre”

511

U foajeu Kulturnog centra održana je konferencija za novinare na temu “45. Sandžačke igre”. Konferencija je organizirana povodom obnavljanja Sandžačkih sportskih igara koje će se nakon decenijske pauze održati u Novom Pazaru od 30.08 do 02.09.

Na konferenciji su govorili Emir Mehmedović, Fahrudin Mavric i Raid Mekić.

Direktor Sportskog saveza istakao da oni ulažu maksimalne napore kako bi obezbijedili što bolje uvjete za sportiste koji će učestvovati na ovim Sandžačkim igrama.

“Posao nije nimalo lak, previse je zahtevan, ali znamo da je grad Novi Pazar bio domaćin mnogih velikih sportskih manifestacija tako da očekujemo da i ove igre prođu u najboljem redu. Želim da napomenem da je ova godina istorijska godina novopazarskog sporta, da će mnogi klubovi učestvovati u najelitnijim rangovima ove zemlje, tako da sportisti iz naših klubova sigurno će učestvovati i na ovim igrama i dati doprinos samih igara.”

Sekretar ustanove “Sandžačke igre” kazao da ove godine postoje određene specifičnosti kao i novine.

“Novi Pazar koji ima 4-5 prvoligaša zaslužuje da ima jednu veliku i značajnu manifestaciju koja će prerasti ja se nadam, sledećih godina u međunarodne manifestacije od značaja za državu Srbiju pa i šire. Ove godine mi smo razmišljali da idemo na taj kvalitet, nije stvar u tome da bude što više učesnika iako će ih biti preko 500 međutim rukometaši, košarkaši, fudbaleri malog fudbala i odbojkaši zaslužuju da imaju jedan turnir u okviru sandžačkih igara gdje će oni da pokažu svoj kvalitet kao i to da ljubitelji svih tih sportova imaju prilike da u dva dana vide sva 4 prvoligaša.”

Direktor ustanove “Sandžačke igre”  istakao da je cilj ove ustanove obnavljanje sandžačkih igara ali da pored obnavljanja sanžačkih igara postoje drugi programi koji će se realizirati među kojima su i zimske igre.

“Sandžačke igre se održavaju uz podršku BNV-a, grada Novog Pazara, opština Tutin i sjenica, novopazarskih javnih preduzeća i ustanova kao i uz podršku lokalnih privrednika. Na ovogodnišnjim igrama učešće će uzeti preko 500 sportista iz drugih gradova i opština. U pogledu zastupljenosti sportova na ovim sandžačkim igrama ofržat će se takmičenje u nekoliko sportova i negdje revijalna takmičenja. 45. Sandžačke igre su specifične po tome što će se pri otvaranju održati velika manifestacija.“

U okviru 45. Sandžačkih igara bit će organizirane izložbe sportskih fotografija, koncerti kao i mnoga druga kulturna dješavanja.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić

 

Previous articleDr. Zukorlić: Kroz dijalog i u zakonskoj formi izvršiti reviziju naziva ulica, škola i ustanova u Sandžaku
Next articleDr. Fehratović o nenamjenskom trošenju novca iz budžeta: Hasanović pokušava odbraniti nešto se ne može odbraniti