Home Rubrike Vijesti SPP: Sprema se bankrot FK Novi Pazar i predaja licima sa kriminalnim...

SPP: Sprema se bankrot FK Novi Pazar i predaja licima sa kriminalnim prošlošću

627

U prostorijama Stranka pravde i pomirenja održana je konferencija za medije na kojoj je o aktuelnim temama govorio potpredsjednik SPP-a i narodni poslanik dr. Jahja Fehratović.

Kada je riječ o informaciji da će se u petak održati sjednica FK Novi Pazar na kojoj će biti proglašen bankrot usljed velikih dugovanja fudbalerima, te ostalim enormnim neizmirenim dugovanjima kluba, dr. Fehratović smatra da se time pravi prostor za treća lica koja bi trebala preuzeti upravljalje klubom, a koji su prema njegovim riječima u prošlosti bili osumnjičeni za kriminalne radnje.

“FK Novi Pazar je jedan od simbola ovog grada ali i cijelog regiona za koji smo svi emotivno vezani. FK Novi Pazar se posljednju deceniju sistemski uništava i služio je za pranje novca i izvlačenje budžetskih sredstava. Dugovanja se mjere u milionima eura, a isto vrijeme je grad Novi Pazara milionskim sredstvima finansirao klub uz stalne dodacije sponzora iz grada i dijaspore. ” navodi dr. Fehratović.

Prema informacijama do kojih je došao SPP, FK Novi Pazar će najprije proglasiti bankrot a onda će preuzet od strane ljudi čije su karije obilježene kriminalnim radnjama.

“Dosadašnji saradnici Ljajića bili su umješani u kladioničarske afere a radi se o jednom Švicarcu i jednom bivšem fudbaleru s kriminalnim dosjeima.”

On je na kraju uputio poziv sportskim radnicima, navijačima, igračima da ne dozvole da još jedan biser bude uništen.

“Uvjeren sam da kada građani iskažu svoj protest i nezadovoljstvo i kada budemo zajedno stali niko se neće usuditi da sprovede tu vrstu mafijaškog odnosa prema onome što je svetinja velikoga dijela građana. Posebno zbog onoga što je ekipa kojoj se priprema predati klub već osuđivana, već dokazana u sportskoj mafiji.”

Dr. Fehratović poručio da će SPP učiniti sve da spriječi da klub bude potpuno uništen čime će građani ostati bez tradicije duge 90 godina.

 

Previous articleCRNOGORSKI ZLOČINI U BJELOPOLJSKOM SREZU – Slučaj likvidacije poznatog četnika Vidoja Konatara (1942) od strane Hamda Sijarića
Next articlePropao još jedan pokušaj nasrataja na vakufsku imovinu