Home Vijesti NVO “Meraklije Sandžaka” prikuplja potpise za rješavanje problema pasa lutalica u Tutinu

NVO “Meraklije Sandžaka” prikuplja potpise za rješavanje problema pasa lutalica u Tutinu

310
0

Par dana nakon nemilog događaja koji se desio u Tutinu u centru grada kada su psi lutalice napali dječaka Denisa Čauševića starog 8 godina, nevladina organizacija „Meraklije Sandžaka“ prikuplja potpise za rješavanje problema pasa lutalica u Tutinu. Oni ističu da je zainteresiranost građana ogromna te da su oni oduševljeni ovom akcijom.

“Prikupljanje potpisa je počelo prije tri dana, prikupljeno je oko 500 potpisa na nivou opštine Tutina. Potpisi su prikupljani obilaskom građana, nije bio postavljen štand u Tutinu ali planiramo da u petak 17. avgusta postavimo štand od 09 do 17h. Dozvola od MUP-a je dobijena i u petak očekujemo veliki odaziv građana. Peticija je pokrenuta iz razloga bezbijednosti građana, da se psi lutalice uklone sa ulice i da se izgradi azil za pse lutalice ovdje u Tutinu.” istakao Mirza Preljević

Opšinski odbor Stranke pravde pomirenja Tutin izdalo je SAOPŠTENJE ZA JAVNOST gdje se između ostalog kaže da su zabrinuti zbog nemilog događaja i mogućih posljedica za zdravlje Denisa Čauševića koji je napadnut od strane pasa lutalica u sred bijela dana u centru Tutina, te da traže da se pod hitno ovaj problem riješi i da se preduzmu sve neophodne mjere kako se ovakve situacije ne bi ponovile kao i to da se mora učiniti sve da se makar djeci stvore uslovi kako bi ona bila sigurna.