Home Rubrike Vijesti Dr. Fehratović o zloupotrebi budžeta: Kazne minorne, lopovluk se mora sankcionisati, funkcioneri...

Dr. Fehratović o zloupotrebi budžeta: Kazne minorne, lopovluk se mora sankcionisati, funkcioneri da podnesu ostavke!

353
0

U prostorijama Stranka pravde i pomirenja održana je konferencija za medije na kojoj je o aktuelnim temama govorio potpredsjednik SPP-a i narodni poslanik dr. Jahja Fehratović.

Komentarišući odluku Osnovnog  tužilaštva, poručio da je sramna činjenica da su kazne minorne u odnosu na pronevjere koje je prekršajni sud u Novom Pazaru donio u slučaju funkcionera Gradske uprave za nenamjensko trošenje sredstava budžeta. Podsjećamo da su direktori Zavoda za urbanizam i Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta u Novom Pazaru Suat Ljajić i Mujo Šaćirović, kao i bivša direktorka Predškolske ustanove “Mladost” Dragica Ličina priznali su pred Osnovnim tužilaštvom da su nenamjenski trošili novac iz budžeta, zbog čega SPP zahtjeva njihovo sklanjanje s funkcija.

Osim njih troje, DRI je zbog nezakonitog trošenja novca podnijela krivične prijave i protiv bivšeg direktora Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta Saljahudina Muratovića i bivšeg načelnika Gradske uprave Ahmedina Binjoša ali i 11 prekršajnih prijava protiv funcionera lokalne samouprave i direktora javnih preduzeća i ustanova u Novom Pazaru.

“Postoje još dvije presude gdje se u jednoj spominje osoba inicijala A. L. a gdje se pretpostavlja da je riječ o Almiru Lekoviću koji je tada obavljao važnu funkciju i kao takav sad ne bi trebao imati dodira s budžetom.” kazao je dr. Fehratović.

Kada je riječ o informaciji da će se u petak održati sjednica FK Novi Pazar na kojoj će biti proglašen bankrot usljed velikih dugovanja fudbalerima, te ostalim enormnim neizmirenim dugovanjima kluba, dr. Fehratović smatra da se time pravi prostor za treća lica koja bi trebala preuzeti upravljalje klubom, a koji su prema njegovim riječima u prošlosti bili osumnjičeni za kriminalne radnje.

“Dosadašnji saradnici Ljajića bili su umješani u kladioničarske afere a radi se o jednom Švicarcu i jednom bivšem fudbaleru s kriminalnim dosjeima. Pozivam sportske radnike, navijače, igrače da ne dozvole da još jedan biser bude uništen.” poručuje dr. Fehratović.

Komentarišući i medijsku hajku na predsjednika Mešihata muftiju dr. Mevlud ef. Dudića, ističe da dolazi iz dobro osmišljene kuhinje a ne od uglednih i uvaženih ličnosti.

“Muftija je dužan braniti vakufsko.” kaže između ostalog dr. Fehratovic tokom press konferencije SPP-a.

izvor: SANA  – A.Sofić

Previous articleNVO “Meraklije Sandžaka” prikuplja potpise za rješavanje problema pasa lutalica u Tutinu
Next articleCRNOGORSKI ZLOČINI U BJELOPOLJSKOM SREZU – Slučaj likvidacije poznatog četnika Vidoja Konatara (1942) od strane Hamda Sijarića