Home Vijesti SPMEMORIJAL SAFET MAVRIĆ ĆAKO

SPMEMORIJAL SAFET MAVRIĆ ĆAKO

429
0

ĆAKU U ČAST DVADESET DRUGI PUT

Grad Novi Pazar I Sportski savez uz pomoć Plivačkih klubova “Novi Pazar” I “Delfin 2007” I ove godine, dvedeset drugi put zaredom, organizuju Memorijal u čast jednoj od novopazarskih sportskih legend alpinisti, gimnastičaru, atletičaru I biciklisti Safetu Mavriću Ćaku koji je tragično, 2006. godine, na planini Hajli u blizini Rožaja izgubio život.
Od tada se tradicionalno održava Memorijal na Rubarićkom jezeru koji je ksnije obogaćen I Zimskom transverzalom koja startuje od Mokre Gore I nakon tri dana I 52 predjena kilometra se završava na planini Hajli tačno kod spšomen ploče rahmetli Safetu Mavriću Ćaku.Na početku ove godine od 12. Do 14. Januara odradjena je transverzala Ćaku u čast na kojoj je učestvovalo preko dvije stotine alpinista iz zemlje I inostranstva I to je postalo jedno od najmasovnijih ovakvih sportskih dešavanja u planinarskom sportu u našoj zemlji I u kalendaru je Planinarskog saveza Srbije.
Ovog vikenda ( nedjelja, 19. Avgust 2018.) sa početkom u 9,00 časova na Ribarićkom jezeru, u Jezgroviću, biće održan 22. Memorijal Safet Mavrić Ćako.
Održaće se takmičenja u plivačkim disciplinama prema kalendaru takmičenja Plivačkog saveza Srbije a svoju formu u vodama Ribarićkog jezera će osim mladih plivačkih nada isprobati I veliki broj eminentnih takmičara osvajači medalja na velikim plivačkim takmičenjima I maratonima.
Za najbolje u najvažbnijoj trci dana plivačkom maratonu za senior obezbijedjene su novčane nagrade.

INf. Služba SSaveza