Home Rubrike Vijesti Vlast u Prijepolju nastavlja raditi seoske puteve – saniran put ka selu...

Vlast u Prijepolju nastavlja raditi seoske puteve – saniran put ka selu Goločevina

657
0

Obilazak mještana okolnih sela u Prijepolju nastavljen je, gdje predstavnici lokalne samouprave, nakon što su obećali i ispunili obećanje da će u najmanju ruku sanirati putne pravce ka selima i prilaze kućama ljudima koji žive dalje od grada, sada došli da se uvjere da li je sve urađeno kako treba. Riječi dobrodošlice, zahvale i zadovoljstva zaticale su nas iz sela u selo. Mještani ističu nikad se, koliko pamte, niti jedna vlast nije založila u ovolikoj mjeri da ljudima riješi nagomilane probleme i ispravi dvodecenijske nepravde prema ljudima na selu. Nakon brojnih sela i zaseoka o kojima smo izvještavali prethodnih dana i učestalo nekoliko mjeseci unazad, saniran put koji vodi ka selu Goločevina u mjesnoj zajednici Seljašnica. Zahvalan opštinskoj vlasti na čelu sa gospodinom Zindovićem, te Tandirom i Gačevićem, pukovnik u penziji Radoje Grujičić ističe da se u posljednjih 40 godina nije uložilo u ovaj put.

Mnogi ljudi su, ističe član opštinskog vijeća Milan Gačević, zbog teških životnih okolnosti morali svoju koru hleba tražiti u zemljama dijaspore. Sada kada su i ostvarili nešto, rodna gruda vuče ih nazad, međutim postoji problem. Tu gdje se vraćaju nemaju niti uredno vodosnabdijevanje, niti normalan prilaz svojim kućama, a da se zanemari na sve to niskonaponska elektro mreža.

Ovo je samo početak, jer nije samo putna infrastruktura nepravda od ranije koja se mora ispraviti. Mnogo veće investicije u selo i u grad tek slijede.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA

Previous articleMuftija Dudić održao hutbu u Mahmut-begovoj džamiji
Next articleDodjeljeni sertifikati polaznicima ljetnje škole islama