Home Rubrike Vijesti Poslije mnogo godina saniran put u Taševu

Poslije mnogo godina saniran put u Taševu

374

Lokalna vlast u Prijepolju sastavljena od autentičnih predstavnika bošnjačkog i srpskog naroda danonoćno radi ne bi li, kako ističu njihovi predstavnici, ispravila višedecenijsku nepravdu nanijetu ljudima koji žive u selima koja se nalaze u okolini Prijepolja. Put u Taševu bio je jako nepristupačan, a mještani svjedoče da su u prošlosti bili primoravani da postanu dio određene partije kako bi se nešto uradilo. Ni tad, ponavljaju, nije ništa učinjeno. Prije nekoliko mjeseci Sandžak televizija obišla je te mještane zajedno sa predstavnicima loklane vlasti, gdje je obećano da će put u najmanju ruku biti saniran. Nakon nekoliko mjeseci od posjete, tako je i urađeno. Mještani zadovoljni, navode, niti jedna vlast nije došla da upita za pomoć do sada, a kamoli da nešto uradi.

Predstavnici lokalne vlasti ponosni na činjenicu da je narod zadovoljan što se konačno nešto radi, ističu, neće se stati dok prilaz svakoj kući u Prijepolju i okolnim selima ne bude urađen. I nije samo saniranje puteva infrastruktura koja se radi. Najavljene još brojne investicije u selo.

Opširnije o radovima na putnim pravcima u okolini Prijepolja pogledajte u večerašnjem izdanju Specijalne emisije na Sandžak televiziji.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA

Previous articleNovi Glas islama sa panoom hadžija dostupan od danas
Next articleU Ribariću održana sjednica Izvršnog odbora SPP Tutin