Radovi na džamiji u naselju Ćerimidžinica napreduju punom parom

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Dva dana uoči Bajrama postavljen je kamen temeljac za džamiju u novopazarskom naselju Ćerimidžinica, naselju koje do sada nije imalo džamiju. Hafiz dr. Haris ef. Hadžić bio je jedan od glavnih inicijatora da se džamija otpočne graditi, punu podršku tada dobio od Mešihata IZ-e u Srbiji na čelu sa muftijom dr. Mevludom ef. Dudićem, a vakif Redžep Mašović još ranije spreman da uvakufi plac na kojem će, uskoro, zablistati još jedna novopazarska ljepotica. Nešto malo više od mjesec dana prošlo je, a naša televizija zajedno sa delegacijom Islamske zajednice obišla je radove i prisustvovala izlivanju druge ploče. I povrh čestih kiša ovog ljeta koje ne idu na ruku radnicima, radovi se ipak sprovode velikom brzinom. Mnogo je ljudi i porodica iz Novog Pazara, Sandžaka i dijaspore učestvovalo materijalnim sredstvima i ugradilo sebe u trajno dobro, međutim potrebno je još malo sredstava kako bi ovaj, još jedan u nizu novopazarskih bisera zasijao punim sjajem.

Inicijator izgradnje hafiz dr. Haris ef. Hadžić sretan i zadovoljan urađenim, zahvalio se svima koji su na bilo koji način učestvovali.

Muftija dr. Mevlud ef. Dudić poručio je da su ova, ali i brojne druge džamije najbolji dokaz da Bošnjaci jako puno mogu učiniti zajedno.

Glavni imam medžlisa Novi Pazar mr. Asmir ef. Crnovršanin pozvao je ovom prilikom sve zainteresirane koji su u mogućnosti da uvakufe dio imetka, kako reče, od sebe za sebe.

Prema planu izgradnje, objekat na Ćerimidžinici predviđen je na način da na prvom spratu budu prostorije dječije ustanove “Reuda” sa svim pratećim prostorijama, na drugom spratu mesdžid za muskarce, dok će na trećem spratu biti mahfil i klanjački prostor za žene.

SANA – Hamza Škrijelj

 

FOTO: SANA

 

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img