Predsjednik Odbora za sport SPP-a odgovorio Enesu Pljakiću

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U nedavnom intervjuu na Radio televiziji Novi Pazar direktor sportsko-sajamske ustanove „Pendik“ Enes Pljakić govorio o prijedlozima opozicije, a osvrnuo se na govor dr. Jahje Fehratovića, potpredsjednika Stranke pravde i pomirenja.  Na osnovu ovog intervjua, prof. Jonuz Džanković, predsjednik Odbora za sport SPP-a kazao da se Bošnjaci, te građani Novog Pazara na uglednim pozicijama ne trebaju loše ophoditi prema onima koji imaju drugačije mišljenje.

„Nećemo se baviti gospodinom Pljakićem, sve što je rekao za gospodina Jahju mislim da je rekao o sebi, o Jahji ko ga zna a većina ga zna kao poštenog intelektualca, čovjeka sa punim entuzijazmom, elanom, sa punim znanjem, sa punom pismenošću i takav čovjek ne bi trebao da se tako i na takav način blati“ – kazao je prof. Džanković.

Prof. Džanković podsjetio i na trenutnu situaciju u fudbalskom klubu „Novi Pazar“.

„U FK „Novi Pazar“ koliko sam obavješten loša je situacija, prvo finansijska, drugo mnogo je igrača sa strane otišlo, a ostalo je naših mladih igrača i nekoliko starijih, hvala Bogu, oni su trenutno u teškoj finanskijskoj situaciji i nisu u stanju isplatiti dugove koje imaju prema igračima, posebno plate, a prije neki dan su bili i štrajkovi i na kraju rezultati koje imaju u pripremnom periodu to je na najnižem nivou. Čuo sam da je ovaj klub htio da kupi jedan biznismen, ali Rasim Ljajić i njegovi ljudi nisu dali da bi on došao do propasti i da bi se prodao“ – dodao je prof. Jonuz Džanković.

On je ukazao na loše uvjete na rekreativnom centru gdje se usljed kiše, centrom ne može proći, kao i da treba vratiti rukometni teren koji je nekada bio simbol rekreativnog centra, te da je potrebno izgraditi i javni toalet za sportiste. Cijelu emisiju gledajte večeras nakon dnevnika u Temi dana.

SANA-DŽANA DŽANKOVIĆ

 

 

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img