Tehnički pregled skuplji i komplikovaniji

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Od 5. jula na snagu stupa odredba Pravilnika o tehničkom pregledu vozila. Za sva prepravljena vozila obavezna je provjera da li vozilo posjeduje odgovarajuće Uvjerenje o ispitivanju vozila koje izdaje Agencija za bezbjednost saobraćaja, i ono košta 6.610 dinara. Ukoliko se ustanovi da to uvjerenje nije u skladu sa zakonskim odredbama ne može se izvršiti tehnički pregled. Iz Automoto saveza Srbije kazali da ukoliko je vozilo ispravno nema brige za vozače.

“Ako je auto ispravan bez obzira koliko je star nije problem nikakav. Kad započnemo pregled, ustanovimo da su nove gume, novi brisači, da je oprema nova, prva pomoć, ugl. ljudi su kupovali kad je trebalo prvi put, sada opet kupuju prvu pomoć, sijalice, prsluke, to je identifikacija vozila. Znači broj šasije, broj motora i najveća dozvoljena masa vozila” – kazali iz AMSS

O pooštrenim mjerama tehničkog pregleda vozila i izmjeni cijene Novopazarci nezadovoljni.

“Namjera ove države je da puni budžet na trošak in a štetu naroda, mislim da je to jedan namet na ovako skromne prihode i plate građana. Ne slažem se sa tim, jedna faha ne smije biti na autu ako mislimo da prođemo tehnički pregled” – kazali građani Novog Pazara.

Da bi došli do Uvjernja o ispitivanju vozila vozači trebaju pripremiti oko šest hiljada dinara, potom podnijeti zahtjev za ispitivanje prepravljenih vozila Agenciji.  Uz njega vozač dostavlja odgovarajuću dokumentaciju prema Pravilniku o ispitivanju vozila i to:

  • dokumentaciju o vozilu, opremi i dijelovima
  • podatke o vozilu koje se smatra predmetom prepravke
  • naznaku i opis prepravke
  • odgovarajuću tehničku dokumentaciju (opis, skice, crteži) u zavisnosti od vrste prepravke
  • dokaz da je prepravka izvršena u skladu sa smjernicama koje određuje proizvođač vozila koje se prepravlja ili na način za koji je proizvođač potvrdio da se može izvesti na vozilu
  • dokaz o plaćenoj republičkoj administativnoj taksi u iznosu od 310 dinara
  • dokaz o plaćenoj cijeni usluge obrade dokumentacije za ispitivanje vozila u iznosu od 3.300 dinara

 

 

 

 

 

Foto:mojauto.rs

SANA-DŽANA DŽANKOVIĆ

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img