Postavljen kamen temeljac za izgradnju džamije u Šutenovcu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Naselje Šutenovac u Novom Pazaru dobija još jednu ljepoticu. Postavljen je kamen temeljac za još jednu džamiju.

Vođen riječima Poslanika s.a.w.s. da su najbolji oni koji grade i održavaju Allahove Kuće, vakif Džemail Jusufović ostavio je u trajno dobro parcelu na kojoj će se graditi još jedna džamija.

Delegacija Mešihata IZ-e u Srbiji predvođena muftijom Mevlud ef. Dudićem i glavnim imamom medžlisa u Novom Pazaru Asmirom ef. Crnovršaninom uveličala je ovaj poseban dan.

Delegaciju su još činili i muftija sandžački hfz Abdurahman ef. Kujević, dekan FIS-a dr. Enver ef. Gicić, generalni sekretar Mešihata IZ-e u Srbiji Samir Škrijelj, te sekretar Edin Đerlek.

Ašere je na početku proučio hfz dr. Haris ef. Hadžić.

U uvodnoj riječi glavni imam medžlisa Novi Pazar mr. Asmir ef. Crnovršanin poželio je dobrodošlicu svima i uputio dovu da sve obilato nagradi, pogotovu vakife koji su iz svog imetka izdvojili za trajno dobro.

Predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić obratio se prisutnima ističući da Allahove kuće grade i održavaju samo oni koji u Allaha i Sudnji dan vjeruju i koji se nikoga osim Njega ne boje. Takvi su, ističe Muftija, na pravom putu.

“Svjedočimo i ponosimo se da je Allah naš Gospodar, da je islam naša vjera, a da je Muhammed s.a.w.s. naš poslanik i putovođa. Gospodaru naš ukabuli nam ovaj kamen temeljac, vođeni smo riječima Poslanika da su Allahove Kuće najbolja mjesta”, ističe Muftija.

“Neki se danas u svijetu takmiče ko će danas napraviti više velelepnih zgrada, kuća, kako bi svojim nasljednicima ostavio što više. Naš Džemail potrudio se da na Allahovom putu ostavi ovo parče zemlje, pa će ono biti najvrijednije parče zemlje u okruženju”, kazao je Muftija.

Muftija sandžački hfz Abdurahman ef. Kujević proučio je dovu za hairli početak, a nakon toga uslijedilo je postavljanje kamen temeljca.

Nakon kamen temeljca Muftija je obišao džamije u izgradnji na teritoriji Novog Pazara, na Ćerimidžinici, Gazilaru, u Trnavi jedan i dva, te Vržogrncima. Tom prilikom razgovarao je sa investitorima i džematlijama, te istakao zadovoljstvo dinamikom izvođenja radova, te pozvao vjernike da se dodatno uključe kako bi što prije bili završeni radovi na spomenutim objektima.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img