Policajci pretukli dvojicu mladića u Sjenici, mještani osudili ovaj čin

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U Sjenici sinoć zbog verbalnog sukoba pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova su oko 22h pretukli dvojicu mladića iz te općine, prenosi portal Sandžačke rs. Pretučeni ELmedin Zekić i Samedin Rastić uz dostavu fotografija i ljekarskog izvještaja  najavili su da će protiv trojice pripadnika MUP-a pokrenuti krivični postupak zbog nanošenja tjelesnih povreda, prijetnji i uvreda.

Zekić je kazao da je do sukoba došlo po dolasku trojice uniformisanih policajaca, koji su, kako je naveo, sjedili za obližnjim stolom i konzumirali alkohol.

“Oni su nas povezali lisicama, gurnuli u kola i nakon 50-100 metara, kod gimnazije, u ulici Ahmeta Andagića, zaustavili auto i počeli da nas udaraju. Uspio sam da se zavučem pod sjedište, da me manje udaraju po glavi. Bili smo vezani, s rukama na leđima i udarali su nas pesnicama i pendrekom. Psovali su nam i pred stanicu policije su nas šutirali nogama”, ispričao je Zekić, dodavši da su nakon tri sata čekanja u policijskoj stanici pregledani u Hitnoj službi.

Sa druge strane, pripadnici MUP-a, sva trojica srpske nacionalnosti, dvojicu mladića terete za napad na službeno lice.  Mještani Sjenice su uznemireni i danas je najavljena sjednica općinskog Savjeta za bezbjednost. Predsjednik općine Sjenica Hazbo Mujović osudio je ovaj događaj i zatražio od državnih organa da se preispita da li je bilo prekomjerne upotrebe sile od strane policije.

Izvor: Sandžačke.rs, Medin Halilović

SANA-DŽANA DŽANKOVIĆ

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img