Naplaćivanjem kesa u poslovnicama “Merkatora S” Novopazarci ljuti

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Od 16. jula u “Merkator S”, u okviru koga posluju IDEA, RODA i “Merkator Hipermarketi” počele su da se naplaćuju kese. U ovim poslovnicama kažu razlog je praćenje promjena propisa u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji. Međutim, Novopazarci podijeljenog mišljenja. Neki podržavaju naplatu a neki kažu da više neće kupovati u tim poslovnicama.

“Kada sam otišla u “Maxi” prije neki dan i kada mi je gospođa koja radi na kasi rekla da kesa košta dva dinara, odgovorila sam joj da više nikada neću otići tamo, to je bezobrazno, eh kako će oni prema nama, prema građanima, tako ćemo i mi prema njima, ja više ne idem” – kazala je sagovornica za Sandžak televiziju.

“Podržavam naplaćivanje kesa jer će se samo tako ovaj ekološki haos smanjiti, ali pod uslovom da sve prodavnice to rade, ne neki da na kontu toga imaju reklamu, a drugi da primjenjuju” – kazao je sagovornik za Sandžak TV.

U “Merkatoru S” kažu: “Verujemo da ćemo za odluku o povlačenju lakih besplatnih kesa imati podršku ogromnog broja naših potrošača koji će svoje navike u kupovini menjati u cilju očuvanja životnog okruženja, što nam je kako pojedincima, tako i društveno odgovornim kompanijama veoma važan zajednički cilj.”  A da li imaju zajednički cilj zavisit će o prodaje u pojedinim gradovima.

 

SANA-DŽANA DŽANKOVIĆ

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img