Ministar Lončar formirao program zaštite učenika od droga u školama

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Održana sjednica Komisije za borbu protiv narkomanije u školama na kojoj je tema bila štetnost droga, a na kojoj je govorio ministar zdravlja Zlatibor Lončar. On je naglasio da će tražiti povećanje kazne za dilere i korisnike droga.

“Da ne bi ispalo da se mi miješamo i da nismo zadovoljni tom kaznom, povećat će se predviđene zatvorske kazne, tako da im neće ostajati mnogo izbora jer će ti narko dileri dobijati mnogo veće zatvorske kazne. Mislim da nam je to najsigurnije, da se nešto promijeni i da to budu oštrije kazne” – kazao je ministar Zlatibor Lončar.

Program je podijeljen u četiri tačke.

“Prva tačka bi se odnosila na učenike, prvi pristup bi bio baziran na davanju informacija, da im omogućimo da stiču znanja o psihoaktivnim supstancama, drugi pristup bi bio baziran na izmjeni sistema vrijednosti i sticanja novih vještina, sljedeća stvar je pristup oružanja otpora uticaja vršnjaka, da im omogućimo da ih ojačamo da mogu da se odupru vršnjacima koji smatraju da je to in.”

Ministar Lončar istakao da će biti formirana 24 tima za svaki institut za javno zdravlje u Srbiji koji će se baviti prevencijom, a da će Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” svaka tri mjeseca podnositi izveštaj o stanju.

Foto:novosti.rs

SANA-DŽANA DŽANKOVIĆ

 

 

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img