Stranka pravde i pomirenja dala otvorenu podršku Edisu Pačarizu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Samo 24 sata nakon što su predstavnici Gradske uprave u Novom Pazaru uklonili štand sa islamskom literaturom vlasnika Edisa Pačariza sa šetališta u ovom gradu, reakcije i podrška dolaze sa svih strana. Prva stranka koja je javno dala svoju podršku i stavila se na raspolaganje gospodinu Pačarizu je Stranka pravde i pomirenja. Ono što bode u oči povrh svih stvari, složni su predstavnici gradskog odbora stranke, je to što je svugdje u svijetu prodaja edukativnog, vjerskog ili nacionalnog štiva podržana od strane vlasti, jedino je u Novom Pazaru suprotno. Dodaju i da je Edis Pačariz otac sedmoro djece koju hrani od prodaje svojih knjiga. Predsjednik gradskog odbora SPP-a prof. dr. Mustafa Fetić izrazio je žestok protest uz poruku da Edis Pačariz nije sam, te da će se skupa boriti za njegova, ali i za uskraćena prava svakog građanina Novog Pazara.

Umjesto da Edis kao otac sedmoro djece bude primjer pravog roditelja, te da mu se da puna podrška da radi i zarađuje, njemu se to pravo uskraćuje samo zato što, kako smatra hadžija Jonuz Džanković, nije politički podoban. Sraman čin, dodaje on, koji iz dana u dan sve više skida maske pojedinih čelnika vlasti.

Edis Pačariz zahvalan na podršci, ističe da će čekati na odgovor. Pita se samo kakva je budućnost njegove djece i ostale omladine kada jednom čovjeku koji im ne traži ništa ne dozvoljavaju ni da pošteno zarađuje koru hljeba za svoju porodicu?

Opširnije o ovom događaju u večerašnjem izdanju emisije “Tema dana” na STV odmah nakon Dnevnika.

SANA- Hamza Škrijelj

FOTO: SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img