Novi Pazar: O statistici čitanja treba ozbiljno razgovarati

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Kultura čitanja posljednju deceniju tema je o kojoj se često govori. O snižavanju stope čitanja kod starijih građana pokazuju rezultati ankete sprovedene na području Novog Pazara.

DRAGICA POPOVIĆ je kazala:“Četiri-pet sati najmanje odvajam za čitanje, pred ispite i do deset sati. Kada nemam obaveze na fakultetu tada provodim vrijeme odmarajući se uz neku drugu knjigu.

MILAN SORO je kazao:“Provodim vrijeme sa djetetom i porodicom, izlazimo i družimo se, s toga nemam puno vremena za čitanje knjiga, nekada čitam naveče, ali generalno slabo imam vremena za čitanje.“

SUAD ŠAĆIROVIĆ je kazao:“Ako treba da se pročita knjiga sa fakulteta tada naravno nalazim vrijeme, za slobodno čitanje slabo u zadnje vreme imam vremena, prepun sam obaveza i onda slabije.“

Nekoliko starijih građana iako nisu željeli pred kamere kazali su da zbog više poslova i borbe za egzistenciju nemaju vremena za čitanje. Analizom je utvrđeno da mladi uzrasta 15 do 25 godina najviše čitaju obaveznu i stručnu literaturu, a od druge literature domaće pisce, poput Selimovića, Andrića, Kulenovića i drugih. Građani dobi iznad 50 godina kažu da su stari da bi nešto novo čitali. Uprkos tome, gradska biblioteka „Dositej Obradović“ broji znatan broj redovnih članova.

 

 

 

SANA-DŽANA DŽANKOVIĆ

 

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img