Ugljanin o Ani Brnabić: Iznijela je laži i prijetnje, tražimo izvinjenje

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) na konferenciji za medije govorio o pozivu Pacolija i reakcijama državnih predstavnika. Povodom izjave Ane Brnabić, kazao da je iznijela laži i prijetnje, te negirao Vladu Srbije.

Dr. Sulejman Ugljanin, predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) je kazao:Oni nisu ni naš premijer, ni ministar vanjskih poslova, ni predsjednik države, niti su naši poslanici, da ne bude zabune, to da izbiju sebi iz glave. Zbog svega ovoga i to što se ministar srpske vojske slikao sa svojim uniformama da još jednom pošalje prijetnju Bošnjacima, ja odavde legitimno pozivam Evropsku uniju (EU), OEBS, Ujedinjene nacije (UN), Savjet sigurnosti UN-a da hitno razmotre izrečene prijetnje.“

Zbog, kako kaže, smanjivanja prava manjinskom narodu, u suradnji sa nacionalnim vijećem albanaca Preševske doline podnijeli ustavnu žalbu.

„Bez obzira što nam ne odgovara ovaj pravni okvir i pravna regulativa jer nam umanjuje naša prava ipak smo donijeli odluku da pokrenemo postupak i podnesemo ustavnu žalbu, i za jedan i za drugi manjinski zakon koji umanjuju ranije stečena prava manjina“ – naglasio je dr. Ugljanin.

Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća traže od Evropske Unije (EU) da organizira razgovor između predstavnika bošnjačkog naroda i predstavnika države.

 

 SANA-DŽANA DŽANKOVIĆ

 

 

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img