Home Rubrike Vijesti Završeni 23. omladinski susreti Svjetske asocijacije muslimanske omladine

Završeni 23. omladinski susreti Svjetske asocijacije muslimanske omladine

412

Regionalni omladinski susreti Svjetske asocijacije muslimanske omladine održani u Sarajevu pod motom “Svi se čvrsto Allahova užeta držite i nikako se ne razjedinjujte“, završeni su jučer svečanim uručivanjem priznanja i sertifikata polaznicima i zvanicama.

Direktor Svjetske asocijacije muslimanske omladine za Balkan naglasio da je seminar organiziran na zavidnom nivou.

“Konkretni ciljevi za ova druženja prije svega jesu primjena islamskog bratstva u praksi, jačanje imana i povećanje znanja, razmjena iskustava, sticanje novih vještina, pokušaj da naučimo omladinu kako svakodnevno da organizira svoj život na principu islama.” kazao Ibrahim Husić.

Ovogodišnji 23. susreti trajali su od 13. do 18. jula, a učesnici su bili predstavnici studentskih i omladinskih organizacija iz BiH, Srbije (Sandžaka), Makedonije, Hrvatske i Austrije koje su delegirali predstavnici islamske zajednice u tim zemljama. Koordinator omladine iz Sandžaka istakao da je zadovoljan rezultatima ekipe koju je on predvodio.

“Želim se pohvaliti našim učesnicima iz Sandžaka, jako su bili aktivni, prikazali su Islamsku zajednicu i Sandžak u jednom lijepom svjetlu i na najvećem nivou, to je znak i da su dobili razne nagrade i dobili smo 1. mjesto tj. najbolji učesnik seminara je upravo bio iz Sandžaka.” istakao Enes ef. Ibrović

Za šezdeset učesnika je bio osiguran bogat edukativni, vjerski i sportski program koji je uključivao seminare, radionice i predavanja.
Osim edukativnih sadržaja, na ovim susretima učesnici su mogli pokazati i svoje sposobnosti i vještine kroz sportska takmičenja i organiziranje drugih zabavnih sadržaja. Učesnici zadovoljni kazali da bi voljeli da se ova saradnja nastavi.

“Ovim putem ja bih da se zahvalim prvo domaćinima koji su nas ugostili, divnoj organizaciji i naravno da se zahvalim prijateljima i efendijama iz Novog Pazara ef. Muhedinu i ef. Enesu Ibroviću i našim omladincima iz Sandžaka koji su postigli znatne rezulate ovdje u Sarajevu, čak smo u nekoliko situacija i pobijedili.” kazala učesnica Lejla Mišorep.

“Ovo je bila prilika da se edukujemo, upoznamo i razmijenimo iskustva sa prijateljima i omladinom iz zemalja bivše Jugoslavije, te je zasigurno ovo jedno veoma bogato iskustvo koje ćemo mi ako Bog da nastojati da iskoristimo u našem daljem radu.” istakao učesnik Šerif Šačić.

Za sve njih bio je organiziran izlet u Srebrenici, a za najbolje među njima pripremljene su i odgovarajuće nagrade koje su uručene tokom završne svečanosti.
Svečanost je okončana prigodnom videoprezentacijom održanih aktivnosti tokom omladinskih susreta.

 

Previous articlePočela Letnja liga u malom fudbalu u Brodarevu
Next articleFudbaleri i košarkaši muftijstva sandžačkog srebrni na sportskim susretima u Sarajevu