Home Vijesti Potpredsjednik Vlade Krkobabić i narodni poslanik muftija akademik Zukorlić u posjeti tutinskoj...

Potpredsjednik Vlade Krkobabić i narodni poslanik muftija akademik Zukorlić u posjeti tutinskoj opštini

350
0

Nakon Prijepolja i Sjenice delegacija Vlade Srbije posjetila je i tutinsku opštinu, mjesto Delimeđe gdje se okupio veliki broj ljudi kako bi dočekao goste.

Predstavljen je program ravnomjernog regionalnog razvoja.
Akademik muftija Muamer Zukorlić poručio je mještanima da postoji uvjeravanje sa vrha države da će biti drukčija nego ranije, na čelu sa novin ljudima.

“U onim segmentima gdje mi sudjelujemo znajte da imamo uvjeravanja da će država biti drukčija nego ranije. Sama raznolikost ove delegacije jeste signal da se žele pozitivne promjene. Mi često kritikujemo pojedine političare koji su kupili glasove, ali da nije bilo one druge strane ne bi imali od koga kupiti. Možemo u pozitivne promjene samo ako smo jedna strana. Naša današnja raznolikost u ovom sastavu dokaz je da može bolje, zarad većih ciljeva i općeg boljitka. Imate mene, imate akademika ispred odbora Srpske akademije nauka i umjetnosti i imate gospodina Krkobabića. Vjerovatno to niste očekivali, ali postoji politička kultura. Nas trojica ne možemo promijeniti Srbiju, ali možemo biti primjer drugima da se na nas ugledaju”, poručio je akademik muftija Zukorlić.

U obraćanju prisutnima potpredsjenik Vlade Srbije Milan Krkobabić istakao je da se u tutinskoj opštini osjeća fino, jer tu, kako kaže ima mnogo prijatelja.

“Ovdje su zaista posebni ljudi. Iskreni, vrijedni i radni. Ono što trebamo uraditi jeste da budete svoji na svome, da ostanete ovdje. Mi ne možemo nikoga spriječiti da ode, ali eto i ako su odlučili da odu ili već otišli hajde da napravimo nešto da imaju bar gdje da se vrate. Vi mladi trebate da se ugledate na starije, a ako se budete ugledali na njih, za vas nema zime”, istakao je ministar Krkobabić.

On je predstavio plan programa za poljoprivredne zadruge i govorio o bespovratnim sredstvima koje je država Srbija opredijelila za nova i već postojeća gazdinstva.

Ispred Odbora za selo akademik Dragan Škorić govorio je fenomenološki o problemu u poljoprivredi.

Mještani su imali prilike postavljati pitanja gostima te upoznati ih sa svakodnevnim poteškoćama na koje nailaze.

Nakon oficijelnog dijela uslijedilo je posluženje za sve prisutne.

SANA – Hamza Škrijelj
FOTO: SANA