Home Rubrike Vijesti Dodijeljene nagrade i priznanja sportistima i istaknutim sportskim klubovima i radnicima u...

Dodijeljene nagrade i priznanja sportistima i istaknutim sportskim klubovima i radnicima u Prijepolju

392

U maloj sali Doma revolucije u Prijepolju organizirana je svečana dodjela priznanja/plaketa najboljim pojedincima i sportskim klubovima za 2017.godinu kao i dodjela pehara i medalja sa MOSI igara.

Predsjednik Sportskog saveza Prijepolja Milovan Milićević govorio je o uspjesima sporta u Prijepolju, ističući da pojedinci zarad svojih ličnih hirova nisu marili za budućnost sporta.

“Uprkos svemu, sportski duh u Prijepolju raste i mogu reći da smo uspjeli. Posebno sam ponosan na ŽRK Prijepolje, RK Pobjednik i ŽKK Mileševka. To su klubovi koji su ušli u veći rang. Posebni rezultati i na MOSI igrama i brojne medalje dokaz su da su naši mladi snaga sporta”, istakao je Milićević.

Predsjednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović poručio je da je uspjeh zajednički.

“Ja čestitam svima na uspjehu. Postignut je veoma dobar rezultat. To je uspjeh sviju nas, jer smo mi tu da podržimo sve naše sportiste. Vi ste naš biser. Na MOSI igrama predstavili ste nas na pravi način, na to smo ponosni i hvala Vam. Budite nam uvijek ponos”, poručio je predsjednik opštine Zindović.

Sekretar Admir Mušović uručio je zahvalnice za medije, od kojih Sandžak televiziji ide posebna za medijski doprinos i promociju prijepoljskog sporta.

Uručene su i brojne zahvalnice, plakete, medalje i pehari sportistima, javnim ustanovama i preduzećima koji su pomogli prijepoljski sport.

Proglašeni su najbolji sportisti, sportski klubovi i radnici za 2017. godinu u Prijepolju.

SANA-HAMZA ŠKRIJELJ

FOTOENVER ĐONDIĆ

Previous articleDelegacija FIS-a u posjeti Trakijskom univerzitetu
Next articlePredstavnici vlasti iz Prijepolja obišli MOSI