Home Rubrike Vijesti Obilježen Dan opštine Prijepolje

Obilježen Dan opštine Prijepolje

372
0

Manifestacijom koja je organizirana u Domu Kulture, kao i nizom kulturnih dešavanja u Prijepolju je obilježen Dan opštine. Manifestaciji prisustvovao predstavnik Islamske zajednicu u Prijepolju Aref. ef Durakovic, pomoćnika direktora Uprave za saradnju s vjerskim zajednicama dr. Ferid Bulić, lider bošnjačke stranke u vlasti Prijepolja i potpredsjednik SPP-a Samir Tandir, kao i predstavnici opštinske uprave i druge brojne delegacije.

Manifestacija otvorena uz intoniranje himne Republike Srbije, nakon čega je predsjednica Skupštine opštine Prijepolje Stana Marković pozdravila prisutne predstavnike privrednog i političkog života, obrazovnih i ustanova kulture, vjerske zajednice kao i predstavnike susjednih opština.

Nakon kratkog iznošenja bogate istorije grada na Limu, predsjednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović podsetio je na značajne potencijale kojim raspolaže Prijepolje.

“Prijepolje se prvi put u pisanim dokumentima pominje upravo 7. jula godine 1343. godine. Prijepolje raspolaže sa značajnim prirodnim bogatstvima, turističkim potencijalima, obrazovnim kapacitetima, kulturom, tradicijom i kulturnom baštinom naših područja. Moramo vrijednosti koje su prepoznati u našem gradu čuvati i moramo se brižljivo odnositi prema onome što su nam preci ostavili. Vlast je uradila dosta toga na polju obrazovanja, kulture, putne infastrukture kao i stvaranja svih neophodnih uslova za funkcioniranje, značajna novčana sredstva su uložena u zdravstvo.” kazao je Zindović.

Ovom prilikom uručene su povelje, priznanja i nagrade najzaslužnijim pojednicima kao i kolektivima.

Svečanost je završena koktelom koji je povodom Dana opštine upriličen u holu prijepoljskog Doma kulture.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić

 

 

 

 

 

Previous articleGrad Novi Pazar za razvoj poljoprivrede izdvojio 10 miliona dinara
Next articleDr. Gicić na Konferenciji Mimar Sinan vakufa