Pacijenti u Novom Pazaru o svom trošku kupuju terapije

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Dok grad Novi Pazar izdvaja milione eura za vozilo hitne pomoći, pacijente dočekao neprijatan prizor. Svi oni koji zbog zdravstvenih komplikacija moraju da prime medicinsku terapiju u obavezi su da istu kupe jer grad Novi Pazar svojim građanima nije obezbijedio osnovna sredstva. U prostorijama Hitne službe stoji obavještenje da je neophodno kupovati terapiju. Na ovu praksu reagovali odbornici SPP-a uz zahtjev da grad što prije riješi ovaj problem.

“Da li je ovim rebalansom budžeta uvaženi gradonačelniče predviđeno da naši ljudi ne moraju kada dođu na Hitnu službu da kupuju osnovne potrebštine da bi ostali živi. Ovo govorim zato što sam dobio jednu fotografiju od naših građana, gdje se kaže ovako: “U hodniku na jednom od zidova je okačeno obavještenje u kojem stoji – Zbog trenutnog deficita lekova i ampularne terapije neophodno je kupovati propisanu terapiju osim u hitnim slučajevima -” Kažite mi uvaženi gradonačelniče ko to u Hitnu službu ide osim zbog hitnog slučaja. Ovdje na ovom dopisu nije se potpisao nijedan vajan stručnjak, pa ja želim da obavijestim građane Novog Pazara da kada neki papir nema potpis i nema pečat on je nevažeći , te ampularne terapije vjerovatno završavaju u nečijim džepovima umjesto u venama.”

Odbornik Zećirović postavio pitanje zbog čega se o ovim stvarima nije vodilo računa kada se radio rebalans budžeta već se prijednost dala sredstvima koja će biti utrošena za potrebe gradonačelnika, gradskog vijeća kao i funkcioniranja gradske uprave.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img