Grad Novi Pazar za razvoj poljoprivrede izdvojio 10 miliona dinara

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Jedna od aktuelnih tema o kojoj se govorilo na posljednjem skupštinskom zasijedanju jeste i poljoprivreda i ruralni razvoj kao i sredstva koja su iz budžeta izdvojena za ovu svrhu.

Odbornica Lešević je istakla da je ove godine iz budžeta izdvojeno duplo više novca za poljoprivredu i ruralni razvoj nego prethodne godine, ali da se treba voditi računa kako se sredstva troše.

„Budžet grada Novog Pazara je predvideo za ovu godinu 10 miliona dinara za razvoj poljoprivrede, to je duplo više novca nego što je bilo prošle godine ali ta sredstva nisu za pocenjivanje. Međutim, s obzirom na to koje probleme imamo u poljoprivredi ne možemo sva ta pitanja i sve probleme koji postoje u  poljoprivredi da rešimo sa ovim novčanim sredstvima. Zato treba voditi računa o svakom dinaru, gdje se daje, u šta se ulaže, treba na neki način na prave stvari usmjeriti taj novac i naravnno trebavoditi računa o prioritetima.“ istakla odbornica Lešević

Odbornik SPP-a dr. Jahja Fehratović naglasio da su sredstva koja su izdvajana u prethodnom periodu uglavnom završavala na drugim mjestima.

„Obzirom da su i ove mjere vrlo aktuelne i atraktivne ali smo imali u prethodnom periodu iskustava, pogotovo negativnih iskustava sa dodjelom određenih poljoprivrednih oruđa a i drugih stvari pa je to završavalo tamo gdje ne bi smjelo da završi, recimo jedno vrijeme plastenici i motokultivatori, drugi put junice i treći put evo sad neke tuje i svašta nešto drugo. Dakle vrlo je važno i neophodno da ova sredstva zaista dođu tamo gdje je to neophodno i gdje je to najbolje.“ kazao dr. Fehratović

On je podjetio i na kako navodi nelegalne radnje koje se nastavljaju, kao što je prikupljanje novca po selima kako bi se asfaltirali putevi.

„Zaista su naša sela u očajnom stanju i treba mnogo više ulagati u tu putnu mrežu, ali ne na način kao što se ovih dana traži od građana Zaguljače da finansiraju izradu tih putev. Ja ću vam kazati da se nama javilo dosta njih sa priznanicama koji su dali pare za puteve, koji treba da se urade od ovih sredstava ili nekih drugih a da se to opet odnosi na onu zloupotrebu ovlasti koju vi imate dok obnašate ovu lokalnu vlast.“ podsjeio odbornik SPP-a.

Prijedlog odluke o usvajanju programa mjera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja grada Novog Pazara je usvojen a za njega je glasalo 30 odbornika.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img