Prijemni ispit na Fakultetu za islamske studije

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Još jedan uspješan dan na Fakultetu za islamske studije, doček novih studenata i polaganje prijemnog ispita. Prodekan ovog Fakulteta istakao da je zadovoljan brojem studenata naglašavajući da je ovo prvi upisni rok.

“Jako sam zadovoljan brojem studenata koji se prijavio, obzirom na ukupnu situaciju u Sandžaku gdje veliki broj mladih ljudi odlazi, naravno gdje postji i jako kvalitetna i velika konkurencija kada je u pitanju šta izabrati za studiranje, mi smo uspjeli upisati jako reprezentativan broj u ovom prvom ispitnom roku. Ja sam imao prilike razgovarati sa tim našim novim polaznicima i studentima koji su upisali fakultet, kvalitetom njihovog razmišljanja, razlozima zbog kojih su oni upisali ovaj fakultet.”

Dr. Muratović kazao da je pored učenika medrese veliki broj novih polaznika i iz drugih srednjih škola kao i iz drugih gradova.

“Kada govorimo o razlozima posebno je za nas kao ljude koji imaju emanet vođenja ove ustanove na čelu sa dekanom, je veliko priznanje kada u razgovoru sa njima čujete da su oni upisali ovaj fakultet zato što vjeruju nama, da je ono što prezentiramo javnosti, da je ono što se na kraju krajeva dješava ovdje kada je u pitanju studentski život jeste nešto u šta se ima povjerenja. To je važno iz razloga što smo mi prošli kroz jedan period veoma intenzivnih pritisaka na rad naše ustanove i jako je teško voditi kampanju u uslovim kada imate konstantne napade od strane onih koji nažačost obrazovanje završavaju uglavnom na nivou srednjih škola. Da je ovo ustanova koja se bavi svim drugim osim obrazovanjem, kada dobijete toliko broj novih studenata, to je zaista jedna nova snaga i jedan novi proces regenerisanja.” istakao dr. Muratović

Prodekan Fakulteta za islamske studije pozvao sve one koji nisu iskoristili priliku da upišu ovaj fakultet u julskom roku da to urade u septembarskom.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img