Medresa Gazi Isa-beg domaćin savjetovanja menadžmenta medresa i gimnazija IZ-e u BiH

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U Novom Pazaru se od 28-30. juna 2018 održava stručno savjetovanje za menadžment medresa i islamskih gimnazija koje djeluju po jedinstvenom planu i u okviru Rijaseta IZ-e u Bosni.

Domaćin savjetovanja je Medresa Gazi Isa-beg i njen direktor, dr. Rešad ef. Plojović, a prisutni su direktori medresa i islamskih gimnazija u Sarajevu i Zagrebu, sa svojim pomoćnicima za nastavu i internat.

U petak, prije džume namaza je upriličen radni dio savjetovanja u prostorijama Mešihata, kojim je predsjedavao direktor Rijasetove Uprave za obrazovanje i nauku Ibrahim ef. Begović i Seid ef. Eminović, koordinator za srednjoškolsko obrazovanje, na čijem početku se domaćin obratio gostima, zahvalivši na posjeti, povjerenju i počasti koja je ukazana Medresi Gazi Isa- beg i Mešihatu IZ-e u Srbiji, prenijevši selame predsjednika Mešihata muftije dr. Mevlud ef. Dudića i zaželjevši uspješan rad i pozitivne rezultate.

Na savjetovanju je bilo riječi o modelima unapređenja nastavnog plana i programa u medresama, aktuelnom stanju i izazovima sa kojima se medrese suočavaju, te drugim važnim pitanjima koja se tiču ovog nivoa obrazovanja Islamske zajednice.

Prisustvo brojne delegacije je iskorišćeno da se obavi džuma namaz u Pašinoj džamiji u Novom Pazaru, koju je predvodio direktor Gazi Husrev-begove medrese i imam Begove džamije hfz. Mensur ef. Malkić.

Razgovor i druženje članova delegacije sa domaćinima će biti nastavljeni nakon džume, ručka i odmora, obilaskom ustanova Islamske zajednice, Internacionalnog univerziteta i ostalih znamenitosti grada Novog Pazara.

Info. sluzba.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img