Zukorlić čestitao Erdoganu pobjedu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja dr. Muamer Zukorlić uputio je čestitku predsjedniku Republike Turske i Stranke pravde i razvoja Redžepu Tayipu Erdoganu povodom pobjede na predsjedničkim i parlamentarnim izborima u Republici Turskoj održanim 24. 06. 2018. godine.

Gospodin Zukorlić, uz duboko uvjerenje da će predsjednik Erdogan državu Tursku i njen narod nastaviti voditi putem uspjeha, pravde i prosperiteta i time doprinositi unapređenju regionalnog i međunarodnog mira, izražava najsrdačnije čestitke na velikom izbornom rezultatu Stranke pravde i razvoja i lično gospodina Erdogana.

“Mi u Sandžaku, Srbiji i na Balkanu pomno pratimo razvojni put Turske, svjesni njenog značaja i uticaja, dijeleći sa turskim građanima radost ovog i drugih Vaših uspjeha.

Bošnjaci i općenito muslimani Balkana imaju posebnu emociju i poštovanje prema Turskoj i njenom narodu koji su na čelu sa Vama ojačali osjećaj dostojanstva i ponosa na ono što jesu. Svjesni uticaja Vas i Vaše zemlje na balkanski prostor, očekujemo da ćete pružiti punu podršku politici pravde i pomirenja kako bi zajednice, narodi i države Balkana mogle krenuti u budućnost u duhu međusobne saradnje i zajedničkog prosperiteta”, stoji u čestitci gospodina Zukorlića.

 

Izvor: SPP.rs

SANA-DŽANA DŽANKOVIĆ

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img