Home Vijesti Održana tradicionalna izložba i modna revija studenata Departmana umjetnosti IUNP-a

Održana tradicionalna izložba i modna revija studenata Departmana umjetnosti IUNP-a

437
0

U Velikoj sali Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru svečano je otvorena tradicionalna godišnja izložba studenata Departmana umjetnosti, uz modnu reviju na kojoj su predstavljeni radovi studenata umjetnosti na odsjeku za modni dizajn. Kreativnost, originalnost i istinski duh akademizma obilježili su ovu noć. Izložbu i modnu reviju uvodnim obraćanjem je otvorio rukovodioc Departmana umjetnosti akademik Fehim Husković.

U obraćanju prisutnima prof. dr. Mehmed Slezović istakao je da je Departman umjetnosti ogledalo Univerziteta u koje, kada se pogleda, vidi se impozantna slika.

“Ovo je zaista ogledalo u koje kada se pogleda vidi se posebna slika impozantnosti onoga što se ovdje radi, njeguje i stvara. Vidite sliku duha akademizma, duha kreativnosti, duha vjere, ljubavi i nade. Sve je to utkano u ovim slikama”, ističe prof. dr. Slezović.

Prof. dr. Jasmina Pantelić, kao profesor savremenog odijevanja ističe da se vidi ogroman napredak kod studenata koji se rodio iz njhove želje da stvaraju remek djela.

“Ovo je jedan lijep i svečan trenutak, kako za studente, tako i za njihove porodice i nas profesore, jer se vidi ogroman napredak i veliki rezultati. Ono što je posebno za ovu godinu jeste to što su hronološki poredani radovi studenata druge, treće i četvrte godine, tako da je svako ima šansu da se prikaže publici”, navodi prof. dr. Jasmina Pantelić.

Ljubitelji umjetnosti moći će uživati u izložbi studenata u narednih 15 dana, koliko će radovi biti izloženi.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA