Koaliciona vlast u Prijepolju obišla fabriku “Trenteks”

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Koaliciona vlast u Prijepolju radi na rješavanju važnih problema. Na osnovu nedavnog požara koji se dogodio u fabrici konfekcije “Trenteks” u Prijepolju, ovog dana odlučili su posjetiti je, te uvidjeti kakvo je stanje, šta misle radnici ove fabrike i na taj način pružili pomoć i podršku u obnovi ove ustanove koja zapošljava veliki broj ljudi. Dragoljub Zindović istakao da šteta velika.

Dragoljub Zindović, predsjednik općine Prijepolje je kazao: ‚‚Šteta je velika i prema onome kako su nam rekli rukovodioci ovog kolektiva izgorela je šivara izgorele su mašine i oprema te materijali koji su se nalazili u objekru. Oni tačnu procjenu štete još uvjek ne znaju, komisija ispituje i istražuje uzroke požara te osiguravajuće kuće koje vrše procenu štete. Ono što je najvažnije vidio sam kod ljudi optimizam, povrđenih radnika nema. Vlasnici i rukovodstvo fabrike su spremni da deo te proizvodnje, rasporede u ostale pogone tako da to nece bitno uticati na poslovanje ovog preduzeća. Oni su najavili da će tokom leta već krenuti u sanaciji proizvodnih kapaciteta i izgradnjom novog proizvodnog pogona za konfekciju”.

Oko 400 kvadratnih metara magacina sa sirovinama i dio pogona šivaonice uništeni su prilikom požara, ali kako je Zindović istakao osiguranje će sve platiti.

SANA-DŽANA DŽANKOVIĆ

 

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img