Prepuna sala na promociji knjige „Zakasnit ćemo da budemo ljudi“ Elme Selimi

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U sali Kulturnog centra održana promocija druge zbirke pjesama „Zakasnit ćemo da budemo ljudi“ spisateljice Elme Selimi. Bogat kulturno-umjetnički program bio je ispunjen recitacijama, sviranjem muzičkih instrumenata ali i bogatstvom izraza govornika.  Naziv djela, kaže, predstavlja socijalni aspekt ljudi.

ELMA SELIMI, autorica zbirke pjesama „Zakasnit ćemo da budemo ljudi“ je kazala:“Bila sam inspirisana međusobnim interakcijama ljudi, kako ljudi reaguju jedni na druge, kakve su te radnje koje me okružuju, pa sam tako inspirisana običnim radnjama, stvarima oko mene bile povod za pisanje zbirke.“

Piše pjesme, eseje, besjede i kratke pripovjetke. Promocija prožeta autobiografskim podacima usmjerila je njeno stvaralaštvo.

„Ima pjesama koje baš oslikavaju i medicinu i psihologiju, uvezana je interakcija, kao neka smjesa. Volim pisati, to me ispunjava, kao neki bijeg od stvarnosti“ – dodala je Elma.

Zbirka je prevedena na engleski, a u tijeku je i prijevod na albanski i njemački jezik. Podsjećamo, Elma Selimi bila je učenica generacije osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Tutinu i srednje Medicinske u Novom Pazaru, studentica je medicine i psihologije, te dobitnica brojnih književnih nagrada poput „Bronzane povelje“ u Subotici i „Najbolja pjesma“ na konkurs centra „Duga“.

 

SANA-DŽANA DŽANKOVIĆ

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img