Polaznici mekteba El – Ihsan pokazali koliku ulogu ima IKC u Beču kada je u pitanju islamski odgoj i učenje o svojoj vjeri

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Islamski kulturni centar Bošnjaka u Beču – Polaznici džemata El-Ihsan organizirali su prigodan program na kojem su polaznici mekteba pokazali koliku ulogu ovaj džemat ima kada je u pitanju islamski odgoj i učenje o svojoj vjeri. 

Program je počeo učenjem odlomka iz Kur’ana Časnog kojeg je proučio Kemal Totić. Na programu su prisustvovali imami drugih džemata IKC-a u Beču, predsjednik IKC-a Mithat ef. Mujović, glavni imam IKC-a Nihad ef. Gegić, Imam džemata Et – Taqwa Mesud ef. Zukorlić kao i roditelji djece.

Predsjednik IKC-a u Beču je istakao da je ovo veliku uspjeh.

“Velika mi je čast da smo imali prilike organizirati ovakav program i zahvalan sam dječicu na tome jer oni ovdje imaju glavnu ulogu. Ne trebamo zaboraviti trud bilo kojeg čovjeka koji je na bilo koji način doprinio jačanju ove naše zajednice.”

Nihad ef. Gegić koji je glavni imam IKC-a u Beču kazao da je povod ogranizacije želja polaznika da pokažu šta su naučila.

“Na poslednjem času djeca su izrazila želju da prirednimo ovaj program i zaista je divno da djeca u ovom uzrastu imaju želju da sami nešto organiziraju i da uopšte uče o svojoj vjeru.”

Program je obogaćen učenjem sura, recitacijama kao i ilahijama gdje su djeca vidno uživala pokazujući ono što su naučili.

Na kraju je predsjednik IKC-a uputio poruku svima prisutnima da moraju svoju djecu učiti da vole Allaha dž.š..

“To ćemo uspjeti samo ako riječ Allah bude uvijek gornja u njihovoj kući zatim da naučimo djecu da nas poštuju i da nas mnogo više vole nego da nas se plaše i posljednja stvar jeste da sve uloživo jer je ovo naš emanet, da uložimo cijeli naš trud kako bismo uspjeli a time ćemo steći i nagradu od Uzvišenog Allaha dž.š.” -kazao je Mithat ef. Mujović.

Program je završio dovom koju je proučio Mesud ef. Zukorlić.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img