Home Rubrike Vijesti Otvoren festival evropskog filma

Otvoren festival evropskog filma

391

info /wp-content/uploads/2018/06/festival.jpg” alt=”” width=”1280” height=”960” />

U toku je festival filma  u Novom Pazaru u okviru koga se projekcije održavaju svakog četvrtka do 12. jula u Klubu Heroja. Festival evropskog filma se održava u organizaciji Delegacije Evropske unije i EU info centra u saradnji sa Mrežom kulturnih centara zemalja Evropske unije (EUNIC).

Festival evropskog filma otvorio je šef Delegacije Evropske unije u Srbiji ambasador Sem Fabrici koji je istakao da mu je ovo prva posjeta Novom Pazaru

“Ovo mesto je bogato kulturom, bogato različitostima, mjesto susreta ljudi iz čitavog sveta i zaista mi je veliko zadovoljstvo što sam večeras ovdje na otvaranju. Ključna poruka ovog festival i EU jeste raznolikost ali ujedinjeni u raznolikosti, naravno svi mi koji imamo specifičan, poseban identitet treba da budemo ponosni na njega, da ga negujemo ali istovremeno da budemo ujedninjeni u toj našoj različitosti i da tako i djelujemo.”

Ovogodišnji festival je u znaku kulturne baštine, jer je Evropska unija proglasila 2018. godinu Evropskom godinom kulturnog nasleđa. Moto kampanje i festivala je „Naše nasleđe: Gdje prošlost susreće budućnost” sa željom da podstaknu na otkrivanje i istraživanje evropske kulturne baštine kroz film.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić

Previous articleObećano – ispunjeno: Asfaltiran putni pravac Vinicka-Paraći-Dumljani u MZ Velika Župa
Next articlePromocija knjige “Đulizara”