FIS i ISESCO treći put organizirali međunarodnu konferenciju

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Fakultet za islamske studije u suradnji sa ISESCOM treći put održao četverodnevnu Međunarodnu konferenciju „Uloga arapskog jezika posebno kod onih kojima nije maternji jezik“. Cilj je podizanje nivoa obrazovanja na fakultetima i ustanovama koje u svom programu imaju ovaj jezik. Prodekan dr. Muratović istakao dobru suradnju sa ISESCOM.

„Fakultet za islamske studije ovim potvrđuje da je svjestan misije kada je u pitanju očuvanje arapskog jezika, a posebno što je centar što ovo svjetlo ide odavde prema Evropi. Danas su prijatelji iz Albanije došli da bi preko nas stupili u kontakt sa ekipom ISESCA što znači da odavde ovo svjetlo dalje ide prema Albaniji“– kazao je prodekan Fakulteta za islamske studije (FIS) prof. dr. Admir Muratović.

Predavači bili iz Maroka, Tunisa, Emirata, Turske, Frankfurta kao i predavači sa naših prostora. Konferencija traje još sutra kada će se sintetizirati sve ono što je analizirano. Organizacija ISESCO je FIS prepoznala kao kvalitetnog partnera, te najavili da će i u narednom periodu ove konferecije nastojati organizirati.

SANA-DŽANA DŽANKOVIĆ

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img