Osnovci završili polaganje male mature, konačni rezultati 28. juna

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Kombinovanim testom završeno je polaganje male mature za učenike osmih razreda, a ovaj razredzavršio je 71.661 učenik, dok u srednjim školama ima mjesta za 76.064 učenika. Tako je broj slobodnih mijesta veći za 6,14 posto od broja učenika. Učenike tokom testova kontrolirali nastavnici i supervizori iz drugih škola. Direktor OŠ. Bratstvo kazao da je već danas počelo dešifrovanje testova.

Dejan Kulundžić, direktor OŠ. Bratstvo je kazao:”Radimo dešifrovanje, već preliminarne rezultate očekujemo sutra ili prekosutra, a učenici će imati neke rezultate uskoro. Pokazalo se da pripremna nastava koju smo organizirali sa našim nastavnicima imala je pozitivnog efekta. Nezvanični rezultati, srednja ocjena iz maternjeg jezika i matematike dosta je dobra, mislim da će proći sve dobro.”

On je istakao da OŠ. “Bratstvo” ima dobru reputaciju i da su učenici uspješni iz svih predmeta, te dodao da očekuje da će svaki učenik upisati željenu školu.

Kulundžić dodao:”Ocjenom Ministarstva naša škola ima najbolju ocjenu u regionu, mislim da će i ovaj pokazatelj srednje ocjene biti dokaz toga. Naši učenici uzimaju učešće na okružnim i republičkim takmičenjima iz različitih predmeta.”

Na testovima osnovci mogu ostvariti 40 bodova – iz maternjeg jezika i književnosti i matematike po 13, na kombinovanom 14, dok će uspjeh iz škole nositi najviše 60 bodova.  Konačni rezultati biće objavljeni 28. juna.   Upis učenikа u srednje škole izvršit će se 9. i 10. jula.

Foto:Blic.rs

SANA-DŽANA DŽANKOVIĆ

 

 

 

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img