Održani 61. susreti ideja istoka i zapada na IUNP

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U galeriji Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, debatni klub organizirao 61. susrete ideja istoka i zapada. Pod mentorstvom dr. Krcića studenti svih departmana Univerziteta, istakli svoje stavove i na taj način aktivno sudjelovali u diskusiji.

Snežana Jokić, studentica na Departmanu za pravne nauke IUNP je istakla:“Studenti su izlagali svoje besjede, svoje seminarske radove pod mentorstvom prof.dr. Šefketa Krcića, mi smo njemu mnogo zahvalni jer smo se susreli sa različitim temama, različitim besjedama, kako temama zastupljenih u Novom Pazaru, tako i u Rožajama, Sjenici, Plavu, Gusinju i drugim mjestima. Profesoru Krciću veoma sam zahvalna jer je ovo za nas veliko iskustvo.“

Diskusija obuhvatila temu studentskih prvog pokreta povodom obilježavanja pola stoljeća od studentskog pokreta u svijetu. Dr. Šefket Krcić naglasio da Internacionalni univerzitet njeguje slobodumnost te logičko mišljenje, što dodatno pomaže u sticanju dodatnih znanja i umijeća.

Dr. Šefket Krcić je kazao:“Mi ćemo pokazati da studenti ovdje uče jedni od drugih kad izlažu usmeno, besjede nisu duge, a cilj je da imaju pogled na svijet, te da formiraju svoju budućnost, to je ideja, to je susret istoka i zapada, da znaju gdje su.

Relevantnost izlaganja utvrđivala komisija različitih Departmana koji su nastojali biti objektivni. U narednom periodu, iz debatnog kluba najavili da će nastojati obuhvatiti teme od značaja u kojima osnovicu čine problemska pitanja vezana za društvo uopće, te kulturu i edukaciju.

 

SANA-DŽANA DŽANKOVIĆ

 

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img