SPP OO Tutin konferencija za štampu o suđenju i drugim problemima u Tutinu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Opštinski odbor SPP-a u Tutinu sazvao je konferenciju za medije na kojoj je bilo riječi o aktulenim problemima sa kojima se susreću, prije svega stanovnici ove opštini, ali i problema u Sandžaku uopšte. Posmatrač na izborima za mjesne zajednice u Tutinu Rahim Alibašić nakon što je prijavio nelegalne radnje do čijih snimaka je došla Sandžak televizija, uslijedilo je suđenje. Alibašić ističe da je atmosfera bila takva da su od onih koji su prijavili problem pokušali napraviti krivce.

Predsjednik opštine Tutin Kenan Hot nedavno je izjavio da je u prethodne tri godine zaposleno više od 1700 lica u toj opštini. Zvanični podaci Zavoda za statistiku ukazuju na to da je broj zaposlenih deset puta manji. Iz SPP-a smatraju da se preuveličavanjem broja zaposlenih pokušavaju prikriti nagomilani problemi.

Predstavnici lokalnih vlasti Novog Pazara, Tutina i Sjenice boravili su u posjeti Sandžaklijama u Kaselu. Bošnjaci Kasela tom prilikom postavili nezgodna pitanja, za koja su gosti poručili da dolaze od strane odbornika SPP-a u Tutinu, što ova stranka demantuje.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO – SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img