Home Rubrike Vijesti EU PRO organizirao informativnu sesiju

EU PRO organizirao informativnu sesiju

516

Razvojni program EU PRO održao je u Kulturnom centru informativnu sesiju o javnom pozivu za podršku preduzetnicima i preduzetnicama i mikro i malim preduzećima. Evropska unija je za ovu aktivnost usmjerenu na povećanje konkurentnosti lokalne privrede u Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu Južne i istočne Srbije opredelila 4,5 miliona evra.

Olivera Kostić istakla da je ovo 5. informativna sesija i da se kroz info sesiju želi predstaviti javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava preduzetnicima i mikro i malim preduzećima.

“Poziv je najpre namijenjen preduzetnicima i preduzećima koja su registrovana na teritoriji koja je uključena u program. To su dva regiona Šumadija i zapadne Srbije i Južna i istočna Srbije. Radi se o 99 lokalnih samouprava tako da je konkurencija velika, ono što su ograničenja pozivom jeste da su pozivom obuhvaćena preduzeća koja su mlada.” istakla Olivera Kostić.

Sredstva su namijenjena za nabavku opreme i za uvođenje nekih komplementarnih usluga. Iznosi pojedniačnih grantova su do 20 000 eura za preduzeća koja su registrovana 2016. i 2017. godine i 50 000 eura za preduzeća koja su registrovana od 2013. do 2015. godine.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić

Previous articleOdržana 2. redovna sjednica Skupštine opštine Sjenica
Next articleU Rožajama upriličen iftar u organizaciji Muftijstva sandžačkog