Protest mještana Pešteri

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima


Nakon skupštinskog zasijedanja, mještani Pešteri su organizirali protest ispred opštine obraćajući se svim nadležnim institucijama a posebno komisiji za povraćaj zemljišta opštine Sjenica u cilju vraćanja imovine koja je oduzeta mještanima Gornje Pešteri.
Jedan od mještana istakao da su oni podnijeli 33 zahtjeva pred ovom komisijom.

“Apelujemo na predsjednika opštine i predsjednika osnovnog suda koji rukovode ovom komisijom, da hitno vrate zemlju onima kojima pripada i da vrate utrine mještanima koji se bave poljoprivredom i kojima utrina pripada po zakonu. ” istakao Dino Bibić.

Odbornički klub Stranke pravde I pomirenja je podržao mještane na ovom protest, ističući da su oni na strani pravde.

“Ovdje imamo i peticiju građana pomenitih sela, riječ je o 140-150 gazdinstava, znači samo smo popisali nosioce gazdinstava a dobili smo odgovor sa ove Skupštine od izvestioca da su mještani pomenutih sela uredno podnijeli zahtjev za povratak oduzete imovine i za povratak utrina i pašnjaka.” kazao gospodin Fadil Nikšić.

Predsjednik opštine Sjenica istakao da bi najbolje bilo da se ovaj slučaj prepusti advokatu kojeg će platiti opština

“Ja sam razgovarao i sa tužiocem i sa sudom da izda privremenu meru, razgovarao sam i sa policijom da budu uzdržani kako ne bi došlo do nekih incidenata, uglavnom teška je situacija. Ovaj sud ako potvrdi ovo onda će biti mnogo teža situacija.” istakao predsjednik Hazbo Mujović

Proces otuđivanja pašnjaka na pešterskoj visoravni već u proljećnim danima nanosi štetu poljoprivrednicima a rejšenje ovog problema se očekuje.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img