Home Vijesti Održana 2. redovna sjednica Skupštine opštine Sjenica

Održana 2. redovna sjednica Skupštine opštine Sjenica

423
0


U Sjenici je 06. juna održana druga redovna sjednica Skupštine opštine Sjenica. Na dnevnom redu se našlo 10. tačaka o kojima se raspravljalo među kojima je bila i verifikacija odborničkog mandata kao i razmatranje i usvajanje Odluke o završnom računu opštine Sjenica. Sjednica je otvorena dopunama dnevnog reda. Gospodin Fadil Nikšić je istakao da niko nije kupio parcelu na Pešteri i da je sve to uzurpacija ističući da je izvestioc sve to objasnio.

“Hoću da znate da na pomenutom lokalitetu gdje je problem niko do sad nije zakupio tu parcelu. Lijepo je čovjek rekao da je zakupljeno 127 hektara i to je na lokalitetu Dubinje, nigdje više, znači sve je drugo uzurpacija. Za ovu 2018. godinu zakupljeno je samo Vrcići i Hasanovići na lokalitetu Dubinje, nigdje više niko ništa nije zakupio.” istakao gospodin Fadil Nikšić

Odbornik Fadil Nikšić je prokomentarisao 2. tačku dnevnog reda a to je „Razmatranje i usvajanje Odluka o završnom računu opštine Sjenica“, gdje je istakao da je suficit 18. 577.000 dinara što je negdje oko 1.500.000 eura ali da upošljenici nisu primili plate, odbornici ove stranke nisu podržalo ovu tačku dnevnog reda jer nije podnijet izvještaj na razmatranje.

Na drugoj redovnoj sjednici govorilo se i o planskom uređivanju turističke zone oko jezera Uvac.

“Taj plan detaljne regulacije nam je potreban da bi se uredilo područje oko sjeničkog jezera, to je dio od kampa do torova, znači sva ona područja koja je narod kupio i koji ima interesa da gradi, pošto trenutno ne postoji planski osnov za izdavanje građevinskih dozvola i drugih radnji na tom području  i to bi se ovim planom detaljne regulacije regulisalo.” kazao Edis Muminović

Na ovom Skupštinskom zasiijedanju su prisustvovali i mještani Pešteri koji su imali potrebu da učestvuju i da čuju šta se radi sa njihovim zemljištem o kojem najmanje oni odlučuju.

“Mi smo pogođeni ogromnim bombama, dvije bombe, jednom nam je uzeo vodu a drugom nam je uzeo pašnjak.” istakao mještanin Pešteri.

Odbornik SPP-a Fadil Nikšić je postavio odbornička pitanja:
1. Koliki je javni dug opštine na danasnji dan i zašto su im računi u blokadi?
2. Zašto u Sjenici nije počela sezona asfaltiranja ulica jer je počelo asfaltiranje u svim gradovima?
3. Šta je sa novcem mještana Doliće koji je prikupljan?

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić