Home Rubrike Vijesti U Srbiji obilježen svjetski dan zaštite životne sredine

U Srbiji obilježen svjetski dan zaštite životne sredine

1834

Svjetski dan zaštite životne sredine obilježen i u Srbiji. Vlada pokrenula akciju čišćenja priobalja rijeke Save. Premijerka istakla da je pitanje zaštite životne sredine važno za ulazak u EU. Poručila da nije sramota očistiti što je poruka najmlađim generacijama.

Ana Brnabić, premijerka Srbije je kazala:”Ono što je važno je da sam mislila da Vlada da primjer građanima da čistiti nije sloboda i to je jedan vid patriotizma i da je važno da sačuvamo za buduće generacije što čistiju Srbiji. Sada se radi na poglavlju 27 koje je najteže u našem procesu Evropskih integracija al ii najskuplje.”

Ministar zaštite životne sredine istakao da se Srbija mijenja na bolje.

Ministar zaštite životne sredine kazao:”Formiranje ovog Ministarstva nije bilo bajka i tek tako, deset mjeseci aktivnog i teškog rada počinje da daje rezultate, Srbija počinje imati drugačiju percepciju. Prije godinu dana se ne bi desile mnoge stvari, kao npr. Da društvo reaguje na mnoge stvari, sada to imamo. Dakle, Srbija se promijenila.”

Postavlja se pitanje zašto u Novom Pazaru nije obilježen ovaj dan i zašto ne dobijamo odgovor šta se dešava sa divljim deponijama? Centrom ovog grada? Zašto nije pokrenuta zajednička akcija za ljepši i čistiji grad, te da li se to radi u posebnim momentima kada su važni poeni političke kampanje?

 Foto:Južna Srbija

SANA-DŽANA DŽANKOVIĆ

Previous articleFK “AS” spreman za baražni plasman u kadetsku ligu Srbije
Next articleZukorlić: Vučić da osudi secesionističke izjave Dodika