Potpisan sporazum između grada Novog Pazara i Nacionalne službe za zapošljavanje

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

  U Novom Pazaru ima 18 500 nezapošljenih lica. Dobri odnosi lokalne samouprave ovog grada sa ustanovama u Srbiji rezultiraju pozitivno naročito kada je riječ o zapošljavanju novih lica. U multimedijalnim prostorijama, u Novom Pazaru potpisan je sporazum između grada Novog Pazara, Nacionalne službe za zapošljavanje i Filijale Novi Pazar. Iz budžeta ovih ustanova izdvaja se po 10 miliona dinara za zapošljavanje mladih.

„Ovo je direktna pomoć našim poslodavcima koji se bave proizvodnjom usluga, po jednom licu svaki poslodavac će dobiti po 200 hiljada dinara. Sigurno će ovo doprinijeti, problem zapošljavanja nije samo problem Nacionalne službe za zapošljavanje i republike već i nas“ – kazao je gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac.

Direktor filijale Novi Pazar istakao postepeno smanjenje nezapošljenih lica.

„Nastavljamo jednu odličnu saradnju sa gradom Novim Pazarom, i sa ovih sto lica koje ćemo zajedno finansirati mi idemo na cifru preko 600 lica koja će proći kroz mjere aktivne politike zapošljavanja, koje sprovodi NZS. Mi svake godine imamo veći iznos uloženih sredstava, to je opredjeljenje Vlade Republike Srbije, na osnovu efikasnog sprovođenja mjera aktivne politike zapošljavanja, od strane Nacionalne službe za zapošljavanje“ – kazao direktor filijale Novi Pazar, Fahrudin Đekić.

Potpisivanjem sporazuma, odgovornost grada Novog Pazara za zapošljavanje novih lica dijeli se i na Nacionalnu službu za zapošljavanje, čime će se pospješiti ostanak mladih u svom gradu i u svojoj državi.

 

SANA-DŽANA DŽANKOVIĆ

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img