Iftar džemata „Kuri češme“ kruna je 18. dana Ramazana

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Džemat „Kuri češme“ u haremu džamije, organizirao iftar. Preko stotinu džematlija uživalo je u druženju i blagostanju. Iftaru prisustvovala delegacija Mešihata IZ-e u Srbiji na čelu sa predsjednikom Mešihata, kao i narodni poslanik akademik Muamer Zukorlić koji je istakao da su džamije mjesta obavljanja farza ali i njegovanje duše u međuljudskim odnosima.

„Nije slučajno svevišnji Stvoritelj propisao, podario da mu se u namazu obraćamo u safovima, zbijenim safovima gdje nikad ne biraš ko će stati pored tebe, gdje ne možeš to da organizuješ, gdje ne možeš da isključiš to je zapravo prilika uvježbavanja, podizanja i uigravanja prave zajednice, pravog zajedništva, jedinstva, ummeta, onoga zbog čega između ostalog postoji naša vjera“ – kazao je dr. Muamer Zukorlić.

Predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef Dudić istakao važnost posta, te naglasio važnost zajednice.

„U Džennetu postoje posebna vrata sa imenom „Rejjan“, na njih će moćios samo pravi postači ući. Kad odete negdje pa ima velika gužva za sve je predviđeno da uđu, a ima mjesto za posebne ljude. Allah nas poziva da razmišljamo o našem djelovanju. Danas se ljudi bave pčelarstvom. Nema zajednice koja nema svoju maticu“ – istakao predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji.

Iftare pored ovog džemata organizirali i drugi džemati sa ciljem druženja, razgovora, te njegovanja međuljudskih odnosa.

      

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img