Upriličen iftar sa reisu-l-ulemom dr. Huseinom Kavazovićem

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U petak 1. juna 2018. godine u etno restoranu Gaziya u Novom Pazaru, Mešihat Islamske zajednice u Srbiji organizovao je iftar sa reisu-l-ulemom IZ-e u BiH dr. Husein ef. Kavazovićem. Iftaru je prisustvovao predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić, narodni poslanik akademik Muamer Zukorlić, bošnjački funkcioneri u ministarstvima R. Srbije, članovi Mešihata, rukovodioci ustanova Islamske zajednice, predsjednici, glavni imami i imami sandžačkih medžlisa, te ostali uposlenici Islamske zajednice.

Nakon uvodne riječi muftije Dudića, prisutnima se obratio reisu-l-ulema Kavazović naglasivši da mu je drago što se nalazi u Novom Pazaru.

“Drago mi je da smo danas u mjesecu Ramazanu imali prilike klanjati džumu zajedno ovdje u Sandžaku u džematu u Brodarevu i iskazati svoje veliko zadovoljstvo onim što sam vidio i čuo u susretu sa našim džematlijama. Vjerujem da je zajednica koju je ustanovio Muhammed s.a.w.s. upravo ova zajednica ovdje u Sandžaku i naša zajednica u BiH, koje na svom putu upravo svojim naporom i trudom nastoje oživjeti duh onoga sa čime je došao Poslanik s.a.w.s. Naša Islamska zajednica, povijesno gledajući, uvijek je bila ona armatura koja je povezivala naš narod, čuvala njegov vjerski identitet.”

Predsjednik Mešihata muftija Dudić je uoči akšamskog ezana uputio dovu, a na kraju iftara dovu je proučio šejh Muhamed el Matrudi.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić

FOTO – SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img