Održane Sportske igre mladih u Novom Pazaru

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Poslije serije posjeta gradovima Srbije junska turneja Sportskih igara mladih održala se i u Novom Pazaru, u kome se ove igre održavaju peti put. Igre je otvorio Elzan Bibić, Ivana Jovanović, Emir Mehmedović, Dejhan Kulundžić i Esmir Muratović zapalivši plamen.  Predsjednica SIM istakla značajnost manifestacije.

Ivana Jovanović, predsjednica Sportskih igara mladih je istakla:”Jako je značajan projekat, mislim najveća manifestacija amaterskog sporta koja postoji na teritoriji Evrope. Do sada je u igrama učestvovalo preko milion ipo mališana. Mi smo zaista ponosni na svu djecu, Novog Pazara, Srbije i regiona, na sve naše male SIM-ovce, u Novom Pazaru se družimo već petu godinu zaredom. “

Cilje je kažu druženje, te da učesnici imaju svijest o sportu kao načinu života. Najbolje plasirani takmičari odlaze u Beograd.

Emir Mehmedović, director Sportskog saveza Novi Pazar je kazao:”Najbolje plasirani iz Novog Pazara odlaze u Beograd, a finalna runda održat će se u Splitu, a sigurno i ljetovanje za najbolje sportiste Novog Pazara. Što se tiče sportskih ostalih manifestacija, poslije SIM-a, slijede pripreme za MOSI igre u Priboju, dakle, imat ćemo zadatak da odredimo najbolje sportiste koji će nas predstavljati na MOSI igrama.”

A najmlađi uživali u igrama.

“Baš je lijepo, jedva čekam da počnemo da igramo, igramo između dvije vatre, i želim da pobijedimo” – kazala je Hena Marovac, takmičarka SIM-a.

Igre nastavljaju svoj karavan radosti i prijateljstva. U subotu je na redu veliki fudbalski turnir na stadionu FK Sinđelić u Beogradu, 4. jun je rezervisan za Igre u Prijepolju, dan kasnije na redu je Čačak.

 

Izvor:Agencije

SANA-DŽANA DŽANKOVIĆ

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img