Završena ramazanska liga u Prijepolju, ekipa Novog Pazara novi – stari šampion

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Finalnom utakmicom u kojoj su se sastale ekipe ERD iz Novog Pazara i Minimal iz Brodareva završena je i ovogodišnja, sada već tradicionalna ramazanska liga u malom fudbalu. Novopazarci predvođeni majstorima kakvi su Sanel Stupljanin, Škrijelj, Elvedin Sadović, te Veroljub Vukadinović uspjela je slaviti rezultatom 3:2, odbranivši tako pobjednički pehar iz prethodne godine. Uprkos ramazanskim obavezama, turnir jako dobro propraćen od strane publike. Puna dvorana sve tri noći svjedočila je da su Prijepoljci itekako futsal sladokusci. Ekipe stigle iz gotovo svih sandžačkih gradova, a sve sa ciljem da se prije svega druže i pruže publici tri dobre noći najvažnije stvari na svijetu. Predsjednik sportskog saveza ovom prilikom uručio je i zlatnu plaketu za izuzetan doprinos razvoju sporta u opštini Prijepolje novinaru Sandžak televizije Hamzi Škrijelju, stavljajući pritom akcenat na medijsku pažnju, te da su od lokalnih medija, nažalost, slabo propraćene ovako velike sportske manifestacije.

Najbolji igrač turnira i ove godine Novopazarac Elvedin Sadović, istakao sda je radostan što je bio dio ovakve sportske manifestacije, dodajući da je u Prijepolju uvijek kao kod svoje kuće.

Najbolji strijelac Adis Balija dolazi iz drugoplasirane ekipe Minimal iz Brodareva. Sve se i zaboravi, ističe on, ali ostaju uspomene lijepog druženja.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img