Home Rubrike Vijesti ODGOVOR SANDŽAK TV NA SAOPĆENJE ODBORA SDA U BRODAREVU

ODGOVOR SANDŽAK TV NA SAOPĆENJE ODBORA SDA U BRODAREVU

397
0

U povodu saopćenja za javnost SDA Sandžaka – Odbora u Brodarevu, a za koje smo saznali putem drugih medija, u kojima se Sandžak TV i novinarka Alma Sofić, optužuju da su uvrijedili mještane Brodareva prilikom snimanja Ramazanskog programa u tom gradu, smatramo krajnje nekorektnim i prije svega netačnim.

Odbor SDA u Brodarevu, svoje saopćenje nije poslao na adresu Sandžak TV-a, što smatramo nekorektnim činom, jer smo, prije svega, o saopćenju i primjedbama na naš trebali biti upoznati prvenstveno mi iz Sandžak TV-a, a ne da o svemu napisanom saznajemo sa Vama bliskih portala.

Sandžak TV ne vrijeđa nikoga. Takvih slučajeva nije bilo niti će ih biti. Ali Sandžak TV istinito i realno sa terena izvještava o stanju u kojem žive žitelji svih dijelova Sandžaka.
Poštujući Brodarevce, ovaj Ramazanski program otpočeli smo iz njihove čaršije, u kojoj smo uvijek rado viđeni i gdje nam se ukazuje veliko poštovanje.

Vakufske kuhinje su prije svega namijenjene najugroženijim stanovnicima koji su hvala Bogu manjina. Ali njihovo postojanje i djelovanje, kako u Brodarevu, tako i u cijelome Sandžaku, nisu naša bruka, niti bruka ovog naroda, već bruka Vas koji sada upirete prstom u nas, zbog loše politike koju ste vodili tri decenije u Sandžaku.

Vi zapravo vrijeđate ovaj narod, svojom privitivnom i poltronskom politikom, što ste posebno pokazali na primjeru pokušaja razbijanja Islamske zajednice na čemu i danas ustrajavate.

Zbog svega navedenog ovo saopćenje ne smatramo glasom građana, već glasom politikanstva stranke SDA Sandžaka – Odbora u Brodarevu, kojima i u ovim mubarek danima smeta Islamska zajednica, džamija u Brodarevu u okviru Islamske zajednice, Ramazanski program, istina i Sandžak Televizija.

Direktor
Salahudin Fetić

Previous articleUskoro iz štampe „Academia“ nova knjiga autora akademika Muamera Zukorlića
Next articleIUNP organizirao debatu „Velike pravne misli u istoriji i filozofiji prava“