Dijaspora donirala novčana sredstva za izgradnju stadiona u Tutinu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Dijaspora još jednom potvrdila da je uvijek prva kada su u pitanje akcije prikupljanja novčanih sredstava za neki novi projekat. Ovog puta su novčana sredstva prikupljena za novi stadion.

Naime, opštinska vlast u Tutinu ne dozvoljava školi fudbala “Jedinstvo” da treniraju na gradskom terenu.

Gospodin Fadil Goruždić, trener u školi fudbala “Jedinstvo” istakao da je ovo najbrojniji sportski kolektiv u ovom gradu.

“Više od godinu dana mi nemamo domaći teren, oskudni smo u tome. Na neke naše informacije kroz društvene mreže, ljudi iz dijaspore su prepoznali neke moje tekstove i rešili su da nam pomognu, izašli su nam u susret kroz ta finansijska sredstva, kroz sam teren koji su nam donirali braća Suljević sa rokom do pet godina, moguće iu više ali 5 sigurno.”

Adnan Čuljević, također jedan od trenera istakao da je za ovu školu karakteristično to što je u vrlo kratkom vremenskom periodu napravila dobre rezultate.

“Svakako da su za sve nas uslovi prioritet počev od terena do ostalih potreba, prioritet je da mi imamo svoj teren na kom će dječaci moći da rade treninge i da igramo utakmice. Ja moram da se zahvalim svim ljudima koji su učestvovali u akciji i koji su prepoznali naš rad i koji su prepoznali neobično teške uslove i prikupili novčana sredstva.”

Šaban Bulić koji je dio ovog tima kazao da je ovo veliki dobitak za cijeli grad.

“Ovo je poseban dobitak za djecu koji nisu mogli da igraju utakmice i da vežbaju na gradskom stadionu ali zahvaljujući ljudima dobre volje i širokog srca koji su prepoznali taj problem i ustali da pomognu da ta djeca dobiju stadion gdje će moći da treniraju cijeli dan i da im ne bude uskraćeno ni vrijeme treniranja, ni dani kada mogu da treniraju.”

Koordinator ove akcije, gospodin Asmir Bihorac zahvalan svim donatorima koji su uzeli učešće kako bi ova djeca dobila teren.

“Dijaspora je pokrenula akciju gledajući da je ovaj naš klub Tutin Jedinstvo imao par mečeva i domaćin bio negdje van Sandžaka. Ademović Džemail je to negdje vidio na društvenim mrežama nakon čega je mene kontaktirao, mi smo reagovali na tome i sakupili negdje preko 8000 eura i danas su počeli radovi na tom stadionu. Razloog zbog čega se sve ovo dešava a koji je svima nama nevjerovatan je to da u 21. vijeku opština ne dozvoljava djeci da igraju na svom stadionu, to nije mala brojka u pitanju je negdje oko 130 djece i nepovjerovat je da opština tako nešto može da uradi svojoj djeci. Roditelji te djece ovoj opštini plaćaju porez i oni su trebali da imaju malo sluha u duhu sporta i da im dozvole da treniraju na tom stadionu.”

Ademović Džemail, također jedan od koordinatora ove akcije istakao da mu je drago što je novac prikupljen i što će djeca moći da ostvare svoje snove.

“Naravno da će im puno značiti jer kako smo čuli oni su igrali na tuđim terenima, bili su domačini u Baljevcu, bili su domaćini u Zubinom Potoku, ja se nadam da će ovi mališani uskoro igrati na svom terenu. Iskoristio bih priliku da se zahvalim svim učesnicima u ovoj akciji.”

Djeca nestrpljivo očekuju otvaranje njihovog novog terena koje se najavljuje u skorijem vremenskom periodu.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img