Zukorlić o posjeti predsjednika Turske Sarajevu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Posjeta turskog predsjednika Sarajevu, tema je u regionu. Tim povodom u emisiji „Upitnik“ bio je gost i narodni poslanik i predsjednik Stranke pravde i pomirenja dr. Muamer Zukorlić koji se osvrnuo na suštinu posjete.

„Ono što je za mene bitno jeste da li Bosna ima koristi ili štete od ovoga, ukoliko se održi mjera može imati koristi. Ako gledamo iz ugla ponašanja Erdogana prema Balkanu općenito u političkom smislu, pogotovo posljednjih mjeseci odnosa sa Srbijom tu ne vidimo ništa loše i možemo očekivati taj pomiriteljski kurs ali samo uz mjeru, u dimenziji emocionalnog odnosa Bošnjaka i Turaka, tu sam ja rezervisan.

Dodao i da su ulaganja Turske u Srbiju i BiH važna ali da sve treba imati mjeru.

„Odlično je da se pomogne i TIK-a što pomože i obnovu i spomenika i džamija, sve je to dobro ali mi nismo turski muslimani, mi smo evropski muslimani, i to je veoma važno da mi kao muslimani, ne zaboravimo u tom svom zanosu jer mi mali potlačeni narodi sa ovim teškim historijama, sa ovim decenijama raznih patnji padnemo u zamku da čekamo nekog svog velikog brata to se dešava sa Srbina u odnosu prema Rusima, Bošnjacima u odnosu prema Turcima.“

Pored narodnog poslanika dr. Zukorlića gosti su bili i Nenad Stevandić, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i Boško Jakšić, spoljnopolitički komentator „Politike“ a koji su se ujedinili u jednom, a to je da se Erdogan kako kažu, vraća na Balkan.

SANA-DŽANA DŽANKOVIĆ

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img