Predstava “Orekstar Titanik” sve više tražena na pozorišnim scenama

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Predstava “Orkestar Titanik” postala je zaštitni znak umjetnika iz prijepoljskog pozorišta. Nakon što je postigla veliki usojeh na Okružnoj smotri amaterskih pozorišta u Bajinoj Bašti, ova predstava u režiji beogradske rediteljke Marije Barna Lipkovske izazvala veliko zainteresovanje pozorišne publike u državi i regionu.

Reditelj i glumac Meša Šendelj – Žak sretan zbog svega što se dešava, ističe da uz prave ljude, dobru ekipu i najbolju publiku za uspjeh treba malo.

“Publika je fantastično prihvatila predstavu, bukvalno smo ovacijama ispraćeni na kraju, što je donekle i najbolji pokazatelj da je doprla do srca ljudi. Predstava je odlično odrađena, gospođa Marija Barna Lipkovska na pravi način pozorišno je “skockala” tu predstavu. Na festivalskim večerima postoji i poseban žiri koji dodjeljuje i nagradu za najbolju ulogu u predstavi, sretan sam što sam to bio ja, jedan veliki podstrek za dalje. “Orkestar Titanik” zaista je tražen u cijeloj državi i regionu, nadamo se jednom lijepom uspjehu”, ističe Meša Šendelj – Žak.

Po prvi put, ističe Žak, podrška umjetnicima i od strane lokalne samouprave.

” Moram zaista da dodam da je na premijeri predstave bila i naša politička elita. Ja, bar koliko sam jako dugo na sceni, nisam nikada doživio da imamo podršku od strane neke vlasti, nas političar nisu posjećivali nikada. Prvi put se desilo da predsjednik opštine bude na predstavi, predsjednica skupštine, članovi opštinskog vijeća, zaista nam je bila čast i zadovoljstvo. Ovo je valjda vlast koja ima konačno sluha i za umjetnost i kulturu i ja im se od srca zahvaljujem”, završava Žak.

Predstava „Orkestar Titanik“ svoju premijeru imala je u Bajinoj Bašti na 12. Okružnoj smotri dramskog stvaralaštva, gdje se izborila za poziciju druge najbolje predstave viđene na Smotri.

 

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: Facebook.com

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img