Home Vijesti Gost debate na televiziji Crne Gore Seid Hadžić

Gost debate na televiziji Crne Gore Seid Hadžić

344
0

Gost debate na televiziji Crne Gore bio prvi na listi SPP-a u Rožajama, gospodin Seid Hadžić. Na ovoj debati su bili prisutni i predstavnici ostalih političkih partija.

Gospodin Seid Hadžić istakao da će prvi od projekata biti utvrđivanje stvarnoga stanja obaveza. On dodaje da bi zaustavili iseljavanje ili riješili bilo koji problem prije svega se mora vrattit na uzrok tog problema.

“U investicionom smislu planiramo okupiti postojeće proizvođače, drvo prerađivače i td, sve njih udružiti u klastersku organizaciju, racionalizirati troškove i omogućiti im zajednički izlazak na tržištu. Postojeća preduzeća će biti u primarnom fokusu ali smo spremni podržati i nove investicije, višedecenijski plan toplifikacije grada uz razvoj ulaganja i proizvodnju biomase kao i u energetske izvore, jedan je od naših ciljeva za koje postoje zainteresirani investitori kojima je jedina barijera ulaska u ovaj posao korumpirana vlast.” istakao Seid Hadžić.

Gospodin Hadžić je istakao da je u Rožajama turizam zimski, ljetnji, seoski turizam pa čak i vjerski turizam veliki potencijal njihovog kraja. On je na kraju svojim sugrađanima poručio da će njihov grad braniti poštenjem od nepoštenih ljudi.

“Iskorišćavanje turističkih potencijala kroz ulaganje u obliku javno privatno partnerstvu donio bi značajan prihod našeme kraju, razvijanje afirmacija kulturnih vrijednosti koje oblikuju slobodnog čovjeka naša su primarna odrednica, što veća afirmacija, zatim pisane riječi u kom pravcu smo spremni raditi na oformiracanju regionalnog festivala pisane riječi. Ovo što danas od kulturnih sadržaja imamo uglavnom je tatvoreno ili je projektovano u službi političkog okupljanja i u službi jednoumlja, zbog čega gubi na kulturnoj vrijednostima.” kazao gospodin Seid Hadžić

Izbori u Crnoj Gori održat će se u 27. maja.

SANA – ADALETA SEJDOVIĆ-HAMZIĆ

foto – screenshoot